De Fantasiefabriek, Animatie in Nederland

03/12/2009 12:04

Noordbrabants Museum

Kom naar het Noordbrabants Museum en laat je onderdompelen in een sfeer van onbeperkte mogelijkheden en grenzeloze fantasie. Van 23 januari t/m 25 april 2010 ben je welkom in De Fantasiefabriek, Animatie in Nederland: een van de grootste exposities over dit fenomeen in Nederland.

Bij animatie is àlles mogelijk. De verbeelding voert je mee en laat je geloven in een wereld vol illusie. Dat geldt voor games en cartoons, maar ook voor de animatie als kunstvorm. Met prachtige poëzie op basis van potloodtekeningen, en levensecht drama ontworpen met de nieuwste computertechnologie.

De Fantasiefabriek, Animatie in Nederland

De Fantasiefabriek toont een greep uit de schatkamer van de Nederlandse animatie. Van Loekie de Leeuw tot Minoes en van Oscarwinnaar Father & Daughter tot afstudeerproject Volgens de Vogels. Je ziet films, making ofs en artwork, maar ook beeldende kunst, commercials, games en videoclips.

Overal

Animatie is ongekend populair. Doordat je er alles mee kunt laten zien wat je wilt - en emoties kunt oproepen - wordt animatie overal ingezet: bij kunst en cultuur, amusement, reclame, onderwijs, voorlichting, noem maar op! Soms besef je niet eens dat je naar een animatiefilm kijkt. De modernste 3D-animaties lijken levensecht.

Made in Brabant

De expositie heeft speciale aandacht voor werk uit Brabant. Er zit veel animatietalent in deze provincie door de aanwezigheid van verschillende opleidingen op dit gebied. Bovendien is in Tilburg het Nederlands Instituut voor Animatiefilm (NIAf) gevestigd.

De Fantasiefabriek, Animatie in Nederland is een coproductie van het Noordbrabants Museum en het NIAf.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.noordbrabantsmuseum.nl