Gemeente Hoorn

Beleef Bangert en Oosterpolder op zaterdag 23 januari

Op zaterdag 23 januari 2010 is iedereen die benieuwd is naar de wijk Bangert en Oosterpolder van harte welkom om naar het Serviceloket te komen. Vanuit het Serviceloket aan de Dorpsstraat vertrekken doorlopend rondleidingen door de wijk. De gemeente informeert bezoekers over de regelingen die er zijn voor mensen die een huis in Bangert en Oosterpolder willen kopen. De Ontwikkelingsmaatschappij Hoorn (OMH) laat impressies zien van de woningen die in fase 4 komen.

Van 11.00 tot 14.00 uur kunnen bezoekers alles te weten komen over de wijk Bangert en Oosterpolder. Er zijn bijvoorbeeld een groenspecialist en stedenbouwkundige aanwezig om vragen aan te stellen. De gemeente laat impressies zien voor het eerste deel van het centrumgebied van de wijk.

Regelingen
Wie interesse heeft in een woning in Bangert en Oosterpolder kan hiervoor terecht bij een van de makelaars in het loket. De medewerkers van de gemeente zijn er om te informeren over de regelingen die er zijn. Neem bijvoorbeeld de starterslening die het voor starters gemakkelijker maakt om een huis te kopen. Ook komt er in Bangert en Oosterpolder ruimte voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Dit houdt in dat mensen samen met anderen een huis kunnen bouwen en hierdoor vaak voordeliger uit zijn dan wanneer zij een bestaande woning kopen. Ook zijn er regelingen waardoor mensen hun bestaande woning sneller kunnen verkopen of gemakkelijker kunnen verhuren.

Rondwandeling
Doorlopend vertrekken er rondleidingen vanuit het Serviceloket door de wijk. Onder begeleiding van een medewerker van de gemeente Hoorn krijgen mensen uitleg over de wijk. De route loopt langs de modelwoningen in fase 2, tussen De Strip en de Rijweg. Wie benieuwd is hoe de huizen er uit zien kan er een kijkje nemen.

Vrije kavels
In fase 2, aan de kant van de Rijweg, heeft de gemeente nog zon 13 kavels in de verkoop. Uniek aan deze kavels is dat ze welstandsvrij zijn; er zijn dus maar weinig bouwregels. Mensen kunnen er in hun eigen creatie wonen. Wie benieuwd is naar de ligging, de grootte en de kosten kan hiervoor tijdens Beleef Bangert en Oosterpolder terecht in het Serviceloket. Daarnaast geven de projectontwikkelaars een impressie van hun vrije-sectorwoningen.

Meer informatie
Wie vooraf meer wil weten over de wijk, kan kijken op www.bangertenoosterpolder.nl. Het Serviceloket is ook telefonisch of per e-mail bereikbaar via 0229 264822 of serviceloket@hoorn.nl. Laatste wijziging van deze pagina: