Gemeente Bergambacht


Bergambacht helpt Haïti

Bergambacht, 18 januari 2010

Zaterdag 23 januari organiseert de stichting BABinactie een grootscheepse inzamelactie voor hulp aan de slachtoffers van de aardbeving op Haïti. Verenigingen, scholen, het bedrijfsleven, de winkeliers en de gemeente werken hard mee om zaterdag in de Hoofdstraat in Bergambacht diverse activiteiten te organiseren zodat er op één dag zoveel mogelijk geld ingezameld kan worden voor dit goede doel.

Burgemeester Arie van Erk geeft om 10.00 uur het startschot. Op het programma staan o.a. de volgende activiteiten:

* Rad van Avontuur;

* optredens van diverse muziekverenigingen;
* een enorme sjoelbaan;

* sponsorloop voor alle schoolkinderen;

* sponsorfietsen voor oudere jeugd;

* jeu de boules wedstrijden;

* spuitwedstrijden o.l.v. de plaatselijke brandweer;
* voor de jongste jeugd een sneltekenaar, schminken en gevarieerde spelletjes;

* demonstraties spinning met deelname van schaatskampioene Moniek Kleinsman.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door o.a. de plaatselijke winkeliersvereniging, sportverengingen, scholen en diverse bedrijven.

logo Babinactie Stichting BABinactie
Vijf jaar geleden werd de stichting BABinactie opgericht, waarbij BAB staat voor alle inwoners van Bergambacht, Ammerstol en Berkenwoude. De aanleiding was financiële en materiële hulp te verlenen aan Sri Lanka, dat destijds werd getroffen door een tsunami. Er werd ongeveer 100.000 opgehaald waar huizen mee gebouwd konden worden en de restauratie van een kindertehuis werd gefinancierd.

BABinactie werd een begrip, mede dankzij de kleinschalige en zeer doeltreffende vorm van hulp en het toegewijde en enthousiaste team van mensen uit onze locale samenleving.

Nu er op Haïti grote nood is organiseert de stichting samen met de winkeliersvereniging, lokale ondernemers , diverse organisaties en verenigingen en de gemeente weer een ludieke actie om de slachtoffers te kunnen helpen. Voor meer informatie over de stichting kijkt u op www.babinactie.nl .


---