Gemeente Westervoort

Tuinvogeltelling 2010

Houdt u van vogels en bent u benieuwd hoeveel er eigenlijk in uw tuin of op uw balkon zitten? Doe dan mee aan de Nationale Tuinvogeltelling 2010!

Iedereen met een tuin, balkon of park in de buurt kan meedoen, zowel kinderen als volwassenen.

Hoe werkt het?

In het weekend van 23 en 24 januari aanstaande organiseert Vogelbescherming Nederland in samenwerking met SOVON Vogelonderzoek Nederland deze telling voor de zevende keer op rij. Deelnemers noteren minstens een half uur lang alle vogels die er in de tuin of op het balkon te zien zijn.
Wilt u meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling 2010? De resultaten kunt u invullen op www.tuinvogeltelling.nl, klik op telformulier (dit kan vanaf zaterdag 23 januari 2010, 08.00 uur). Op deze website vindt u ook meer informatie, zoals een instructie.

Wat is het doel van deze telling?

De ingestuurde gegevens worden geanalyseerd door De vereniging SOVON Vogelonderzoek Nederland. Aan de hand van alle waarnemingen wordt de `Nationale Tuinvogel Top tien 2010' samengesteld. Hoe meer mensen meetellen, hoe meer inzicht verkregen wordt in de ontwikkelingen van aantallen en soorten vogels. Daarnaast wil Vogelbescherming met de Tuinvogeltelling mensen laten ervaren dat vogels rondom huis veel plezier kunnen geven.

Een tip om vogels te lokken...

Het is slim om de vogels van tevoren alvast te lokken. Begin daarom een paar dagen vóór de telling op een vaste plek met het voeren. 's Ochtends hebben vogels de meeste honger en zijn ze het meest actief. Het beste moment van voeren én tellen dus. Op de website van Vogelbescherming Nederland vindt u een aantal tips over wat u vogels het best kunt voeren.

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl