Ingezonden persbericht

Zaterdag 23 januari in De Zevende Hemel: Allochtonen-politiek

Studente politicologie Rachida Abdellaoui neemt de Nederlandse kranten, t.v. en het internet kritisch onder de loep. Wat is er deze week aan zin en onzin over de islam en moslims geschreven?

Allochtonen-politiek
Over ruim een maand is het weer zo ver: de gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden. Politiek Nederland probeert zijn beste beentje voor te zetten. Het belooft met name voor de Partij van de Arbeid een spannende race te worden. De eens zo trouwe allochtone kiezer lijkt zich niet meer te herkennen in de 'Partij van de Allochtonen'. Kandidaat-gemeenteraadslid te Rotterdam Fouad el Haji meent bovendien dat met name de Marokkaanse raadsleden expres op een lage plek zijn gezet op de kandidatenlijst. Hij is coördinator van de 'doelgroepencampagne' van de PvdA en zet uiteen welke problemen er spelen in de meest veelkleurige stad van Nederland.

Naamloze graven op Lesbos
Op het Griekse eiland Lesbos komen vele asielzoekers en migranten aan, op zoek naar een beter leven in Europa. Sommigen van hen halen de overtocht echter niet en verdwijnen in naamloze graven. Een indringende reportage van correspondente Conny Keessen.

Presentatie: Nuweira Youskine

Hassnae Bouazza neemt op haar eigengereide manier het serieuze en entertainment nieuws uit de islamitische wereld door.



Ingezonden persbericht