Gemeente Krimpen aan den IJssel


Bekendmaking

Op zaterdag 23 januari 2010 om 20.15 uur presenteert Het Nieuwe Ding `Stoerheid en ontroering in je moerstaal': een uniek muziekprogramma in De Tuyter. Het Nieuwe Ding bestaat uit Lotte van Dijck, Daan Hofman en Project Wildeman. Een drieluik van jonge, eigenzinnige muzikanten. In het avondvullende muziekprogramma staan Nederlandse teksten centraal. De drie acts geven op geheel eigen wijze invulling aan het begrip `Nederlandstalige muziek'.

Lotte van Dijck zingt, waarbij ze zichzelf begeleidt op piano, gitaar, ukelele, rhodes of banjo. In 1997 won Lotte met haar toenmalige duo Kirke de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter. Behalve liedjes schrijft Lotte ook filmmuziek, theaterteksten en poëzie.

In de liedjes van Daan Hofman vermengen Nederlandse woorden zich met popmuziek waarin het oude Europa doorklinkt. De liedjes hebben een blues ondertoon, maar worden omringd met flarden van Italiaanse opera-aria's, Franse chansons, Berlijnse Revue, Engelse popmuziek, opzwepende ritmes uit de Balkan en de weemoed van Zuiderzee ballades. Daan studeerde theater in Utrecht en Antwerpen, en zang aan het Conservatorium in Amsterdam.

Project Wildeman is een eigenzinnig cross-over project dat zich bezighoudt met het samenstellen van poëzie, muziek en theater. Live voert Project Wildeman je mee in een energieke explosie van rhythm & poetry, puntig jungle-idioom en meeslepende hoorspelen.