Dienstenbond CNV

Nieuws

22 januari 2010

CNV Dienstenbond sluit zich aan bij kort geding koopzondag Alexandrium

Positie en zeggenschap van medewerkers onder grote druk

CNV Dienstenbond heeft zich als enige aangesloten bij het Kort Geding dat winkeliers in het Rotterdamse koopcentrum Alexandrium tegen de gemeente voeren om de permanente zondagsopening terug te draaien. Niet alleen principiële en sociale bezwaren spelen een rol. Maar zeker ook de belangen van medewerkers die met voeten getreden worden. Daar moet paal en perk aan gesteld worden.

De (uitbreiding van) de zondagsopening zoals in Alexandrium ondermijnt in toenemende mate de positie en zeggenschap van medewerkers. Het bezoek dat CNV Dienstenbond afgelopen woensdag 20 januari heeft gebracht aan de medewerkers van het winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam was schokkend; veel medewerkers staan onder dwang op zondag in de winkel. De verhouding tussen werk en privé komt onder grote druk te staan. Al veel langer is bekend dat dit speelt, maar nu is overtuigend aangetoond dat ondernemers niet alleen wet- en regelgeving aan hun laars lappen. Ook de grenzen aan goed werkgeverschap en fatsoen zijn ernstig in het geding.

CNV Dienstenbond heeft daarom Blenheim Advocaten gevraagd om aan te sluiten bij het Kort Geding dat op 9 februari dient namens een twaalftal ondernemers uit Rotterdam Alexandrium tegen de Gemeente Rotterdam.