CNV Onderwijs

22 januari 2010

In memoriam Martin van Asten

Categorie: Personalia

Voor Martin van Asten was het ongetwijfeld een moment van zeer grote voldoening dat hij ten overstaan van het hoogste orgaan van onze vakbond door voorzitter Cees van Overbeek gehuldigd werd en het insigne van verdienste voor inzet en toewijding aan CNV Onderwijs en rechtsvoorgangers ontving.

Hij verdiende de bloemen en de hulde. Het is niet onmogelijk dat hij even ontroerd was bij het ontvangen van de eretekenen Pro Ecclesia et Pontifice maar ik waag dat te betwijfelen. De KOV en CNV Onderwijs waren voor hem een uiterst kostbaar instrument om zijn collega's te plezieren, te dienen, bij te staan.

Martin Wilhelmus Gerardus van Asten was een bescheiden mens maar ook groots in dienstbaarheid en inzet voor heel veel anderen. Voor zijn Gerardusschool in 's Hertogenbosch, voor zijn ZMOK school Berk en Beuk in Ubbergen. Hij waardeerde lokalen, gebouwen, leermiddelen, organisatie als instrumenten om de hemel een klein beetje dichter bij de aarde te halen. Hij stierf op 16 januari en wordt vandaag, vrijdag 22 januari 2010, begraven; net geen 82 jaar oud. Een goed en waarachtig leven is afgesloten. Goed dat er mensen zijn als hij.

Bij het uitdragen van zijn vakbondskompaan Jan Nouwen, met wie hij aan de wieg stond van de sector postactieven in de KOV en vooral van het rayoncontactpersonenwerk, werd namens onze sector de hoop en verwachting uitgesproken en in het zo schone Gregoriaans ook gezongen in paradiso Dei ducant te angeli, dat engelen hem moge begeleiden in het paradijs. Diezelfde hoop, bede en verwachting spreken we hier uit als het gaat om Martin van Asten, die zijn vrouw Ann nu terug ziet en terug is bij zijn Schepper.

Wim Stoop.

---