DBC Onderhoud

Informatiebijeenkomt over financiële impact DOT druk bezocht 22-01-2010 15:18

Informatiebijeenkomt over financiële impact DOT druk bezocht

DBC-Onderhoud leverde op 15 januari 2010 concepttarieven DOT uit. Op 18 januari hield DBC-Onderhoud een speciale informatiebijeenkomst rond deze uitlevering. De bijeenkomst trok zo'n 400 deelnemers, vooral projectleiders DOT en voor degenen die binnen zorginstellingen sturen en werken met (financiële) stuurinformatie.

Â

Met de concepttarieven kunnen zorginstellingen inzicht opbouwen in de financiële impact van de invoering van DOT per 1 januari 2011.Tijdens de informatiebijeenkomst passeerden ook andere aspecten van DOT de revue die van belang zijn voor de financiële impact. Een voorbeeld zijn de koppeltabellen waarmee ziekenhuizen, universitaire centra, categorale zorginstellingen en ZBCâs hun DBC-productie kunnen vergelijken met productie van zorgproducten.

Â

Het programma was als volgt:

* Joost Warners (DBC-Onderhoud): koppeltabellen en concepttarieven: wat zijn dat en wat is ermee mogelijk. Presentatie. Â
* Cor Keuning (NZa): koppeltabellen en concepttarieven binnen perspectief van bekostiging. Presentatie.Â

* Evelyn van Lochem (DBC-Onderhoud): (macro-) impactanalyse door DBC-Onderhoud. Presentatie.Â

* Hans van Belleghem (UMCN): concrete implementatie in de huizen: hoe maakt u een eigen impactanalyse en wat kunt u daar allemaal mee.

* Afsluitend vragenuur met inhoudelijk deskundigen.