Politie Drenthe

Zaterdag

Provincie Drenthe, 23-01-2010

Illegaal wapenbezit

EMMEN De politie nam vrijdag bij een 41 jarige inwoner van Klundert een illegaal alarmpistool in beslag. De man had dit wapen bij zich in zijn auto. Hij werd gecontroleerd op de Nijkampenweg in Emmen. De man werd aangehouden en na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld. Het wapen is in beslag genomen en de politie maakt proces-verbaal op. (2010004425)

Agenten bedreigd en beledigd

ASSEN De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Kerkstraat in Assen een 27 jarige man uit die plaats aan. De man had kort daarvoor vernielingen gepleegd in een horecagelegenheid aan het kerkplein. Toen gewaarschuwde agenten ter plaatse kwamen werden zij op straat al direct belaagd door de verdachte. Hij was ontzettend opgewonden en trapte naar de agenten. Hij werd aangehouden, verzette zich daar hevig tegen en bedreigde de agenten met de dood. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De bedreigde agenten deden aangifte evenals de eigenaar van de horecagelegenheid waar de verdachte vernielingen pleegde. (2010004721)

Ook een 14 jarige meisje uit Assen belandde in de nacht van vrijdag op zaterdag op het politiebureau. Op de Gedempte Singel in Assen spuugde zij op een voorbijrijdende politieauto. Toen de agenten haar daar op aanspraken en om haar identiteitsbewijs vroegen wilde ze op geen enkele manier meewerken en wilde haar naam niet geven. Ze werd hierop aangehouden. Daarbij verzette ze zich en beledigde een agente door haar uit te schelden voor kankertrut. De agente deed aangifte. De politie maakt proces-verbaal op voor belediging, baldadigheid, het verzetten tegen de aanhouding en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. (2010004741)

Vluchten heeft geen zin

ASSEN Twee 16-jarige jongens uit Assen zijn vrijdagavond na een korte achtervolging te voet aangehouden door de politie. De jongens reden zonder verlichting op een snorfiets over de Oude Molenstraat in Assen. Bij het zien van de horecapatrouille van politie en Koninklijke Marechaussee gooiden ze de snorfiets op de grond en gingen er te voet vandoor. Dat mocht niet baten want ze werden snel ingehaald door de wetdienaars. Beide jongens zijn voor nader onderzoek ingesloten. De snorfiets bleek eigendom te zijn van een inwoner van Groningen en die was weggenomen bij een cafetaria in het centrum. (2010004740)

Voor een 52 jarige man en een 24 jarige vrouw uit Assen liep een vlucht voor de politie minder goed af. De politie wilde in de nacht van vrijdag op zaterdag de auto waarin ze reden controleren op de Europaweg-west in Assen. De auto ging er echter met hoge snelheid vandoor waarbij soms snelheden werden bereikt van boven de 100 km per uur en rode verkeerlichten werden genegeerd. Net voorbij de kruising met de Maria Campislaan ging het mis. De auto crashte en belandde in de sloot. Beide inzittenden raakten gewond en werden met hulp van de brandweer uit de auto gehaald. Ze zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen waar ze ter observatie zijn opgenomen. Het mannelijk slachtoffer had de auto bestuurd. Omdat hij gedronken had nam een arts op verzoek van de politie van hem een bloedmonster. (2010004745)

In bezit inbrekerswerktuigen

DE WIJK Op het knooppunt Lankhorst in de A-28 hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag vier mannen uit Waddinxveen en Moordrecht aan. De auto werd gecontroleerd nadat deze met hoge snelheid uit het dorp De Wijk was komen rijden. Kort daarvoor had de politie een melding gekregen dat er was ingebroken in een winkel aan de Dorpsstraat in De Wijk. De daders van deze inbraak waren gevlucht en mogelijk in een auto weggereden. In de auto van de verdachten trof de politie meerdere inbrekersgereedschappen aan. Ook zijn de mannen, in leeftijd variërend van 18 t/m 23 jaar, eerder veroordeeld voor inbraak en diefstal. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. (2010004750)

Aangehouden op verdenking diefstal ijzer

EMMEN Op de Dordsedijk in de gemeente Emmen controleerde in de nacht van vrijdag op zaterdag de Koninklijke Marechaussee een auto die erg opvallend en met open bagageklep reed. De 27 jarige bestuurder uit Zwartemeer bleek een ontzegging te hebben van de rijbevoegdheid. In de bagageruimte van de auto lagen een grote hoeveelheid aluminium strippen en een hoeveelheid roestvrij staal. De bestuurder en zijn 25 jarige passagier uit Zwartemeer werden aangehouden op verdenking van diefstal en voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau in Assen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de aangetroffen metalen. Deze en de auto van de verdachten zijn in beslag genomen. De Koninklijke Marechaussee maakt proces verbaal op voor het rijden tijdens een ontzegging. (2010004755)

Pinautomaat gekraakt

EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is in winkelcentrum Valkenveld in Emmen een geldautomaat gekraakt. Kort voor 03.00 uur werd er een luide knal gehoord. Nagenoeg tegen de gevel van de bank stond een auto met draaiende motor. Een deur was geramd en de geldautomaat hing deels uit de muur. Getuigen zagen een aantal personen bij de geldautomaat die direct hierop in een donkere auto weg reden. De politie was snel ter plaatse maar er was geen spoor meer van de daders. De achtergebleven auto bleek te zijn gestolen. De daders hebben een nog onbekend geldbedrag buit gemaakt. (201004772)

Alcoholcontrole

ZUIDLAREN/MIDLAREN/ASSEN - Vrijdagavond hield Politie Drenthe alcoholcontroles op de Hunzeweg in Zuidlaren, de Groningerstraat en Midlaren en de Industrieweg in Assen. Bestuurders werden gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. 355 bestuurders moesten een blaastest doen. Eén bestuurder ging in de fout. Op de Hunzeweg reed een 31 jarige automobilist en beginnend bestuurder uit Amsterdam met een alcoholgehalte van 125 ugl. De man betaalde ter plaatse ook nog een voor een eerdere overtreding openstaande boete van 118,- De gecontroleerde bestuurders ontvingen een informatiefolder over het gebruik alcohol in het verkeer.

Tijdens de alcoholcontrole werd ook met de lasergun gecontroleerd op snelheid. Daarbij werden twee automobilisten bekeurd omdat ze de ter plaatse geldende maximum snelheid met 42 en 43 km overschreden.

Bob blijft Bob tot hij weer thuis is

Uit diverse onderzoeken blijkt dat bijna iedereen wel weet wie Bob is: hij drinkt niet en brengt zijn vrienden veilig thuis. Ook het maken van de Bob-afspraak is geen probleem. De norm om niet met alcohol op te gaan rijden staat ook niet ter discussie. Desondanks blijkt het voor sommige Bobs wel lastig te zijn om zich de hele avond aan de Bob-afspraak te houden en de verleidingen van alcohol te weerstaan.

Landelijke sms-dienst

Om Bob hierbij te helpen, gaat een sms-dienst van start. Als Bob zich via de website aanmeldt, krijgt hij tijdens het uitgaan per sms een drietal vragen en aanmoedigingen die hem helpen fris te blijven en hem eraan herinneren zich aan de Bob-afspraak te houden. Als Bob de vragen goed beantwoordt, krijgt hij een heuse Bobslee als beloning. De campagne duurt nog tot en met maart. Kijk opwww.jebenttopbob.nl.

Bestemd voor de media