Politie Groningen

Zaterdag 23 januari 2010

Provincie Groningen, 23-01-2010

Groningen: jongen vindt zijn gestolen fiets terug

De politie heeft vrijdagmiddag op het Heerdenpad een 15-jarige jongen uit Groningen aangehouden. Een inwoner van Groningen herkende zijn gestolen fiets die bij een school gestald stond en informeerde de politie. De 15-jarige had een onduidelijk verhaal over de herkomst van de fiets en moest mee naar het politiebureau. Na verhoor werd de Stadjer overgedragen aan zijn ouders. De fiets is in beslag genomen. De politie doet nog verder onderzoek en adviseert gedupeerden altijd aangifte te doen. Dat kan via www.politie.nl/aangifte.

Groningen: duo aangehouden voor winkeldiefstal

Beveiligingspersoneel heeft vrijdagmiddag een 19-jarige man en 26-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. Beiden werden in een winkel op de Westerhaven in Groningen betrapt bij het stelen van twee computergames en een mobiele telefoon. De verdachten werden aan de politie overgedragen en moesten mee naar het politiebureau. Na verhoor konden de Stadjers weer naar huis. De gestolen spullen zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: winkeldievegge slaat winkelbediende

De politie heeft vrijdagavond in een winkel aan de Langestraat in Winschoten een agressieve winkeldievegge (43 jaar) aangehouden. De vrouw uit Stadskanaal nam een paar schoenen mee uit de winkel zonder te betalen. Ze werd daarop aangesproken door een medewerker van de winkel. De verdachte weigerde de stappers af te geven en sloeg het personeelslid in het gezicht. Agenten konden de Stadskanaalster direct aanhouden. Ze bleek ook een tas met andere gestolen goederen bij zich te hebben. De spullen zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: Stadjer mishandeld tijdens stappen

Een 25-jarige inwoner van Groningen heeft vrijdagnacht zonder enige aanleiding een klap in zijn gezicht gekregen op het Prins Hendrikplein in Veendam. De Stadjer was met een paar vrienden uit in de Parkstad toen in het centrum een vervelende jongeman naar hem toe kwam. Nadat het slachtoffer werd geslagen werd de politie geïnformeerd. Dankzij een goede omschrijving kon de verdachte worden aangehouden in een café. Deze 19-jarige inwoner van Veendam is ingesloten voor verhoor.

Groningen: man vervelend bij horecapand

De politie heeft vrijdagnacht een 37-jarige Groninger aangehouden omdat hij langere tijd vervelend was bij een horecapand aan de Claremaheerd in zijn woonplaats. De politie stuurde de Stadjer weg na een melding. Niet veel later kwam er opnieuw een melding binnen bij de meldkamer. Dezelfde man was terug gekomen en stond opnieuw buiten te schelden en te schreeuwen. Toen agenten de beschonken Groninger aan wilden spreken probeerde de verdachte op zijn fiets te stappen. Dit mislukte en hij viel op het wegdek. In zijn val nam hij een politieman mee. De 37-jarige is aangehouden voor openbare dronkenschap.

Zuidbroek: Assenaar rijdt achterop vrachtwagencombinatie

Een 27-jarige automobilist uit Assen is vrijdagnacht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A7 nabij Zuidbroek. De bestuurder van een bedrijfsauto reed door onbekende oorzaak tegen de achterkant van een vrachtwagencombinatie. Door de aanrijding schoof het busje deels onder de trailer van de vrachtauto. De Drent raakte daardoor bekneld in zijn voertuig en moest door hulpverleners uit de wagen worden gehaald. Hij is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Hoogezand: onderzoek naar vernielingen

De politie doet onderzoek naar de vernieling van een buurthuis en een twintigtal fietsen nabij het station Maartenshoek in Hoogezand. Rond 4.45 uur kreeg de politie een melding dat een aantal personen tegen een auto schopte. Ook hoorde de melder vanuit de Erasmusweg het geluid van ingegooide ruiten. Bij aankomst van de agenten bleken twee ramen van het buurthuis te zijn vernield. Op het spoor lagen zes fietsen en op het station waren ongeveer veertien fietsen uit de rekken getrokken. Diverse tweewielers waren kapot. Gedupeerden kunnen aangifte doen via www.politie.nl/aangifte.

Groningen: Amsterdammer slaat oven kapot

De politie heeft vrijdagnacht in de Oosterstraat een 27-jarige Amsterdammer aangehouden voor vernieling. De hoofdstedeling bestelde diverse snacks bij een cafetaria op de Grote Markt, maar weigerde te betalen. De 26-jarige medewerker van de friettent was hier boos over en gooide een patatbakje naar de 27-jarige. Die kwam terug en sloeg dusdanig hard op een oven op de balie dat die kapot ging. Daarna ging de Amsterdammer er vandoor. Dankzij een goede omschrijving en het cameratoezicht kon de man worden aangehouden. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Wagenborgen: beschonken bestuurder met auto over de kop

Een 42-jarige automobilist uit Wagenborgen is vrijdagnacht gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de N362 bij Wagenborgen. De man was achter het stuur in slaap gevallen en kwam daardoor in de berm terecht. Via een sneeuwbult en een verkeersbord werd zijn auto gelanceerd en kwam uiteindelijk op de kop tot stilstand. Het slachtoffer was aanspreekbaar en verklaarde direct dat hij in een café was geweest en dat hij alcohol had gedronken. De bestuurder is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Daar is een bloedproef afgenomen. Vanwege het ongeval werd de provinciale weg enige tijd afgezet tussen de fam. Bronsweg en de Ideweesterweg.

Groningen: vrachtauto te zwaar beladen

De politie heeft vrijdagmiddag op de A7 in Groningen een 53-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Friese Oosterwolde langs de kant van de weg gezet. Agenten hadden het vermoeden dat de vrachtwagencombinatie veel zwaarder was dan is toegestaan. Op de weegbrug bleek die inschatting juist. De combinatie was bijna 25 procent overbeladen. Bovendien zat de bestuurder volgens de tachograaf te lang achter het stuur. Zonder een deel van de lading en met een andere chauffeur mocht de combinatie verder. Tegen de Friese bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Veendam: vrouw verliest medicijnen

Een inwoonster van Veendam is zaterdagmorgen in het centrum van haar woonplaats een doosje medicijnen verloren. In het doosje zitten negen tabletten Oxazepam. Oxazepam is een kalmeringsmiddel en de tabletten kunnen gevaar opleveren als deze gelijktijdig worden ingenomen. Degene die de tabletten vindt, wordt gevraagd ze in te leveren bij een apotheek of bij de politie.

Provincie Groningen: alcoholcontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen in de provincie alcoholcontroles uitgevoerd.

Winschoten - Bij een controle op de rondwegen van Winschoten moesten 159 bestuurders een blaastest doen. Vier bestuurders hadden meer alcohol gedronken dan is toegestaan. Een 59-jarige automobilist uit Scheemda had bij de controle een alcoholpromillage van 1,85 in zijn bloed. Bij deze controle werden ook veertien bestuurders bekeurd voor andere verkeersovertredingen.

Stadskanaal - In Stadskanaal werden gedurende de nacht twintig bestuurders gecontroleerd. Een persoon werd aangehouden. Deze 46-jarige bromfietser uit die plaats viel op vanwege zijn rijgedrag. Hij had bijna 1,5 promille alcohol in zijn bloed.

Groningen - Een 20-jarige automobilist uit Assen werd aangehouden in de Oostersingel in Groningen. De Drent had ruim een promille alcohol in zijn bloed. Dat is vijf maal de toegestane hoeveelheid voor een beginnend bestuurder. Hij is voorlopig zijn rijbewijs kwijt.