Politie Zeeland


---


W-126-2010 Poging inbraak woning in Middelburg, getuigen gezocht
Vrijdag 22 januari is tussen 16.00 uur en 19.30 uur ingebroken in een woning in de Van Kleffenslaan in Middelburg.
De dader(s) is/zijn de woning binnengekomen door een deur open te breken. Uit de woning zijn geen goederen weg, dus vermoedelijk is/zijn de dader(s) gestoord bij hun poging.

Een hondengeleider van de Zeeuwse politie heeft nog een spoor gevolgd, maar daar is uiteindelijk niets uitgekomen. De Zeeuwse politie vraagt getuigen die iets vreemds in de straat hebben opgemerkt, te bellen met 0900-8844. Zij kunnen zich ook melden bij het politiebureau in Middelburg (Achter de Houttuinen), als u anoniem wilt blijven kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

W-127-2010 Veel auto's vernield in Middelburg, getuigen gezocht
Tussen vrijdag 22.00 uur en zaterdag 05.00 uur is een zestal personenauto's vernield in de buurt van de Oude Veerseweg in Middelburg.
Na een melding zijn politieagenten van de Zeeuwse politie een kijkje gaan nemen op de Oude Veerseweg. Daar troffen zij drie personenauto's aan die dwars op de weg stonden. Deze auto's waren erg beschadigd. Ze zijn allemaal weggesleept door een takelbedrijf, zodat de politie er sporenonderzoek op kan doen.

De agenten zijn een onderzoek gestart en hebben meerdere parkeerplekken in de buurt bekeken. Op het parkeerterrein aan de Oude Veerseweg troffen zij nog een drietal beschadigde auto's aan. Van twee van die auto's wordt zelfs gedacht dat ze geprobeerd zijn te stelen. Van deze auto's werd er ook nog één weggesleept. Van de twee andere auto's waren de eigenaars inmiddels ter plaatse.

Gezien het sporenbeeld lijkt het niet onwaarschijnlijk dat er mogelijk zelfs auto's zijn weggenomen. De politie doet een oproep om aangifte te komen doen als uw auto beschadigd of gestolen is. Ook verzoekt zij getuigen zich te melden op het politiebureau in Middelburg, of te bellen met 0900-8844. Wilt u anoniem informatie doorgeven, dan kan dat via telefoonnummer 0800-7000. (MMA)

O-128-2010 Aangehouden wegens vandalisme
Vier jongens van 14 en 15 jaar oud, afkomstig uit Burgh Haamstede, zijn vrijdag aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie, omdat zij vernielingen zouden hebben gepleegd.
Door getuigen werd gezien dat de vier, tussen 16.45 en 17.30 uur, de afrastering van de Karolingische Burcht vernielden. Door de agenten werd het signalement van de vier jongens opgenomen en zij gingen op zoek naar de jonge daders. Enkele minuten later troffen de agenten de vier jongens op de fiets. Twee konden zij aanhouden, de andere twee gingen er vandoor. Zij zijn op een later tijdstip aangehouden.

De vier jongens hebben allemaal een bekennende verklaring afgelegd. Door de politie is contact opgenomen met hun ouders. Zij gaven toestemming om de jongens naar HALT te sturen om hun straf te ondergaan.

Een schadebedrag is nog niet bekend, ook moet er nog aangifte worden gedaan door de beheerder van de burcht.



Noot voor redacties



Politie Zeeland