Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Arnhem, 26 januari 2010

Aanmoedigingsprijs voor Michael van der Mark

Wegracecoureur Michael van der Mark kreeg op zaterdag 23 januari namens de KNMV de Ben Majoor Trofee overhandigd. Deze bijzondere prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een motorsportman die niet ouder is dan 23 jaar en zich als jong talent heeft gemanifesteerd, op zowel nationaal als internationaal niveau.

Nadat Michael van der Mark tijdens het KNMV Kampioensgala, eerder in januari, was verhinderd, bezocht hij op Sportcentrum Papendal het Officialscongres van de motorbond, waar de prijs alsnog aan hem werd overhandigd. Van der Mark (geboren op 26 oktober 1992) heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd al twee ONK-titels in de 125cc klasse, in 2008 en 2009, veroverd. Ook heeft hij op de Duitse circuits, in het IDM, een sterke indruk achtergelaten. De jonge Rotterdammer wordt gezien als een van de grootste Nederlandse wegracetalenten en de laatste twee jaren kreeg hij een wildcard voor de Dutch TT in Assen toegekend.

Michael van de Mark heeft voor 2010 geen vast startbewijs in het 125cc wereldkampioenschap en heeft daarom gekozen om bij internationale wedstrijden in ondermeer in Duitsland en Spanje uit te komen. Ook zal hij in enkele races van het ONK op de Nederlandse circuits aan de start verschijnen en wil hij met een wildcard voor de derde keer aan de Dutch TT in Assen deelnemen.

(bijschrift foto)
Een trotse Michael van der Mark met de Ben Majoor Trofee (foto: KNMV/Ad van de Graaf)