Ingezonden persbericht



Egmond aan Zee, 28 oktober 2009

Noord- en Zuidroute PWN Egmond Wandel Marathon omgedraaid

Voor de PWN Egmond Wandel Marathon, die wordt gehouden op 23 en 24 januari 2010, schreven zich inmiddels ruim 4.000 wandelaars en nordic walkers in. De 7e editie van deze winterklassieker vindt weer plaats in het prachtige Noordhollands duinreservaat. Maar dit jaar is er een belangrijke wisseling: op zaterdag wordt de Noordroute gewandeld en op zondag krijgen de deelnemers de kans de Zuidroute te lopen. Dit in tegenstelling tot voorgaande jaren.

Op verzoek van de vele wandelaars heeft organisator Le Champion besloten de routes van de PWN Egmond Wandel Marathon te veranderen. Zo krijgen deelnemers die elk jaar op een vaste dag meedoen de kans ook eens kennis te maken met de andere route. De Noordroute voert de wandelaars over een traject van 10 en 21 kilometer, waarbij ze lopen vanaf badplaats Egmond aan Zee langs het Noordzeestrand in noordelijke richting. Wie voor de langere afstand kiest, verlaat bij de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer het strand. Nadat het Noordhollands Duinreservaat van PWN is binnengetreden, komen de deelnemers door het altijd gezellige Bergen aan Zee, waarna het parcours langs beschutte kronkelweggetjes verder loopt. De 10 km lopers verlaten ook in Schoorl het strand. Beide routes finishen in Egmond aan Zee, op zaterdag dus.

De Zuidroute, eveneens 10 en 21 kilometer, voert de wandelaars over vrijwel hetzelfde parcours als de PWN Egmond Halve Marathon, die twee weken eerder plaats heeft. Het traject van de 10 km gaat ook eerst in zuidelijke richting langs het strand om vervolgens door de duinen terug te keren naar Egmond. Voor de getrainde wandelaars is er uiteraard de mogelijkheid beide dagen deel te nemen en te kiezen voor verschillende afstanden.

De nordic walkers starten in een eigen groep waarbij zij op zaterdag aan de Zuidroute kunnen deelnemen en op zondag de Noordroute lopen. Ook heeft deze groep wandelaars op beide dagen de keuze uit 10 of 21 kilometer wandelen.

De inschrijving is op 1 september open gegaan en sluit 11 januari of eerder als de deelnemerslimiet van 13.000 is bereikt. Na-inschrijving is niet mogelijk. Kijk voor meer informatie op www.pwnegmondwandelmarathon.nl

Noot aan de redactie (