Politie Midden- en West Brabant
Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 23-01-2010

Alcoholcontrole in Dongen; twee bestuurders aangehouden

DONGEN: Bij een alcoholcontrole op de Middellaan zijn zaterdagmorgen twee automobilisten aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol.

Een 34-jarige man uit Hooge Zwaluwe blies kort na 00.00 uur 610 ug/l en dat betekende dat hij zijn rijbewijs kon inleveren. Dat gebeurt bij waarden vanaf 570 ug/l.

Een 22-jarige beginnend bestuurder uit Breda scoorde een halfuurtje later 155 ug/l, terwijl voor hem slechts 88 ug/l is toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.

WERKENDAM: Op de Bandijk werd vrijdagavond rond 21.30 uur een
51-jarige automobilist uit Werkendam aangehouden. Hij blies 590 ug/l, dus moest hij zijn rijbewijs inleveren.

OOSTERHOUT: Een 32-jarige Oosterhouter heeft zijn rijbewijs
ternauwernood kunnen behouden. Hij blies 565 ug/l toen agenten hem zaterdagmorgen rond 03.00 uur op de Drostendam controleerden vanwege de hoge snelheid waarmee hij reed. De bestuurder kreeg een rijverbod van zes uur.

Waalwijker aangehouden wegens huiselijk geweld

WAALWIJK: Een 23-jarige man uit Waalwijk is zaterdagmorgen rond 04.00 uur gearresteerd wegens mishandeling van zijn vriendin. Na thuiskomst in hun woning in de wijk Baardwijk kreeg het tweetal ruzie en zou de Waalwijker zijn vriendin bij de keel hebben gepakt en haar getrapt. De man is op het bureau in verzekering gesteld; het zou niet de eerste keer zijn dat hij zijn vriendin mishandelde. De politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Andre van den Hul