Politie Gelderland-Zuid


Dronken achter het stuur

Nijmegen, Tiel, 23-01-2010 o In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben agenten in Nijmegen en Tiel drie mannen aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Eén van hen, een 25-jarige Nijmegenaar raakte zijn rijbewijs kwijt.

Dienstdoende agenten zagen de 25-jarige man op zijn snorfiets over de Arend Noorduijnstraat rijden. Vanwege zijn rijgedrag besloten agenten hem te controleren op het gebruik van alcohol. Op straat blies de man een F-indicatie. Hierop hebben de agenten hem aangehouden. Op het bureau blies de verdachte 610 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Op het Joris Ivensplein hielden agenten vrijdagavond een 32-jarige man uit Beek aan. Hij blies 580 ug/l. De man heeft naast een proces-verbaal een rijverbod van 6 uur gekregen. Hij is net voor middernacht weer vrijgelaten.

Tiel
Een 29-jarige man uit Tiel werd vrijdagnacht op de Waalkade aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man blies 490 ug/l, meer dan twee keer de maximaal wettelijk toegestane hoeveelheid. De Tielenaar is later die nacht met een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur weer heengezonden.
(15)