Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 23-01-2010

Bewoner (16) overloopt inbrekers in Hilvarenbeek

HILVARENBEEK: Een 16-jarige bewoner van een woning aan de
Ooievaarshoek heeft vrijdagavond rond 20.15 uur twee inbrekers overlopen. De zoon des huizes kwam thuis en werd binnen geconfronteerd met twee onbekende mannen die hem bedreigden met een vuurwapen. Een vriendje van de 16-jarige jongen was tot aan de deur meegelopen, maar ging ervandoor toen hij zag wat er gebeurde. Daarop besloten de twee inbrekers ook lopend te vluchten. Het is nog onduidelijk of ze iets hebben buitgemaakt. De woning was behoorlijk overhoop gehaald. Na de melding heeft de politie met diverse wagens en honden gezocht in het dorp, maar het tweetal werd niet meer aangetroffen. Via een SMS-Alert werd om informatie gevraagd aan inwoners van Hilvarenbeek. Daarin ook het signalement van de inbrekers, het gaat om een kleinere blonde man met een zwarte jas en een langere blonde man met een zwarte trui met capuchon. Beide inbrekers droegen bivakmutsen. Eventuele getuigen worden gevraagd zich te melden op 0900-8844.

Politie onderzoekt vondst van beschadigde auto in Moergestel

MOERGESTEL: De politie heeft vrijdagavond een onderzoek ingesteld na het aantreffen van een beschadigde auto bij het bruggetje op de Waterhoefstraat. Agenten reageerden rond 22.00 uur op een melding van een getuige dat er een ongeval met letsel zou zijn gebeurd. Ter plekke werd weliswaar een auto tegen het bruggetje aangetroffen, maar geen bestuurder. De politie heeft met honden nog gezocht in de omgeving, maar dat leverde niets op. De brandweer voorzag de locatie van licht en heeft zaterdag nog met duikers in het water gezocht. Ook dat bleef zonder resultaat. De auto is getakeld. De politie zoekt contact met de eigenaar van de auto.

Osterwijker (38) aangehouden wegens poging woninginbraak

OISTERWIJK: Een 38-jarige Oisterwijker is vrijdagavond rond 21.30 uur aangehouden wegens een poging in te breken in een woning aan de Burgemeester Verwielstraat. De man zou een ruit hebben ingeslagen, maar ging er daarna vandoor. Een getuige meldde het incident bij de politie en ging op zijn fiets de verdachte achterna. Op de
Burgemeester Canterslaan hield de melder de verdachte staande. De man werd voor verder onderzoek op het bureau in verzekering gesteld. In een woning in de omgeving, aan de Burgemeester Van Suijsstraat, werd vrijdagavond ook ingebroken. De politie bekijkt of beide zaken mogelijk verband met elkaar houden.

Automobilisten raken rijbewijs kwijt wegens dronken rijden

TILBURG: Een 39-jarige automobiliste uit Tilburg is vrijdagavond haar rijbewijs kwijtgeraakt toen ze werd betrapt op rijden onder invloed van alcohol. De vrouw blies rond 23.00 uur bij een controle op de Ringbaan Zuid 765 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bij waarden vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook dit in geval.

Een 29-jarige Tilburger mocht zaterdagmorgen rond 02.00 uur zijn rijbewijs inleveren. Hij was betrokken bij een materieel
verkeersongeval op de Leonard van Vechelsraat. Agenten lieten hem blazen met 590 ug/l als resultaat.

Onrustige horecadienst met elf aanhoudingen

TILBURG: Agenten die vrijdagavond en -nacht waren belast met het horecatoezicht in de Tilburgse binnenstad, spreken van een onrustige dienst. Er waren nogal wat opstootjes en vechtpartijen. In totaal werden elf stappers aangehouden, veelal voor openlijk geweld. Rond 03.00 uur moesten agenten een linie vormen om een groep van circa vijftien personen die bij een vechtpartij betrokken was, de stad uit te krijgen. Daarbij moest de wapenstok gehanteerd worden.

Politie arresteert Tilburger (36) na steekincident

TILBURG: De politie heeft zaterdagmorgen rond 09.30 uur een 33-jarige Tilburger aangehouden na een steekincident. De man wordt ervan verdacht een evenoude stadgenoot te hebben gestoken in een woning aan de Veestraat. Het slachtoffer hield er een flinke snee in zijn hand aan over. Mogelijke aanleiding is een ruzie over een mobiele telefoon. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Auteur: Andre van den Hul