Politie Zuid-Holland-Zuid


Uitgebreide verkeerscontrole A27 heeft mooi resultaat

Meerkerk, 23-01-2010

In de avond en nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 januari heeft de politie Zuid-Holland-Zuid samen met het KLPD, KMAR en Douane een uitgebreide verkeerscontrole gehouden. Dit gebeurde op de carpoolplaats achter AC restaurant Meerkerk tussen 22.00 en 04.00 uur.

Weggebruikers werden onder andere gecontroleerd op snelheid, wanbetalingen en het in bezit zijn van juiste en geldige identiteitsgegevens. Daarnaast werd tijdens de controle iedere bestuurder gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hierbij werd aandacht geschonken aan de campagne 'Bob blijft Bob tot hij weer thuis is' van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Iedere gecontroleerde bestuurder die zijn/haar weg mocht vervolgen kreeg een gele BOB-slee mee. Door het uitvoeren van de controle werd geprobeerd om zoveel mogelijk personen op te sporen die zich bezig houden met zaken die een aantasting zijn of kunnen worden voor de veiligheid en openbare orde in de samenleving.
Daarnaast werd repressief opgetreden door middel van lik op stuk bij geconstateerde overtredingen dan wel misdrijven.

Resultaten
3020 passanten werden via automatische kentekenregistratie (ANPR) gecontroleerd, 260 autos werden doorzocht waarbij een vuurwapen, een boksbeugel, 2 messen en vier zakjes wiet werden aangetroffen. Vier mannen van 23 (3x) en een 35-jarige man uit Amsterdam werden aangehouden nadat de politie in hun auto een vuurwapen vond. Dankzij de aanwezigheid van een parketsecretaris werden voor de overige in beslag genomen goederen geen verdachten aangehouden maar kon direct een transactie worden voldaan van 300 euro.
Daarnaast reed 679 van het totaal aantal bestuurders te hard met een hoogst gemeten snelheid van 173 km/u waar 120 km/u gereden mag worden. Een automobilist uit Duitsland kon direct 660 euro betalen vanwege zijn snelheidsovertreding. De overige boetes werden uitgeschreven voor technische gebreken aan de voertuigen als defecte verlichting en kapotte uitlaat en het niet dragen van een gordel. Daarnaast startte het KMAR een onderzoek naar twee automobilisten die een vals paspoort en een vals rijbewijs toonden. Het Verkeershandhavingsteam voerde 225 blaastesten uit waarbij drie bestuurders niet verder mochten rijden vanwege het alcoholgebruik. Een positief resultaat.