Talent ontmoet talent op het Steinway Pianoconcours 2010


AMSTERDAM, 20090917 -- Hou je van pianospelen en ben je nog geen 17 jaar? Droom je er van om op te treden in Het Concertgebouw? Dan is het Steinway Pianoconcours iets voor jou! Het concours wordt eens in de twee jaar gehouden in negen Europese landen en China. Vanuit ieder land wordt één deelnemer uitgezonden naar het internationale Steinway Festival in Hamburg. Het concours staat hoog aangeschreven en heeft al vele grote namen voortgebracht.

De organisatie in Nederland is in handen van Marrigje de Jong van Stichting MuziekRobijn. Zij vertelt: "Het is indrukwekkend om de jonge pianisten met zoveel plezier, passie en doorzettingsvermogen te zien spelen. Het bereiken van de finale en dus het spelen in Het Concertgebouw is voor hen al een prijs op zich."

Er zijn drie leeftijdscategorieën: A t/m 10 jaar, B t/m 13 jaar en C t/m 16 jaar. De deelnemers worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit Jan Wijn, Marietta Petkova, Rian de Waal, Marlies van Gent en Yoram Ish-Hurwitz. Tijdens de finale in Het Concertgebouw kiest ook het publiek een winnaar. Na afloop wordt zowel de jury- als de publieksprijs uitgereikt.

Juryvoorzitter Jan Wijn kijkt uit naar het concours. "Met plezier en ontroering zit ik altijd te luisteren. De uitblinkers zijn zeldzaam, maar ze zijn er iedere keer weer bij. Een aantal deelnemers zal zeker het vak in gaan, anderen blijven op `amateurbasis' genieten van het pianospelen. En het plezier, dat is toch uiteindelijk waar het allemaal om draait."

Wil je meedoen? Kijk voor meer informatie op www.steinwaypianoconcours.nl en schrijf je in!

Steinway Pianoconcours 2010

Voorronde: zaterdag 23 januari
Aanvang: vanaf 10.00 uur
Locatie: RobijnConcertzaal, Alkmaar

Halve finale: zaterdag 6 maart
Aanvang: vanaf 12.00 uur
Locatie: RobijnConcertzaal, Alkmaar

Finale: zondag 18 april
Aanvang: 14.00 uur, prijsuitreiking aansluitend
Locatie: Kleine Zaal van Het Concertgebouw, Amsterdam





Ingezonden persbericht