Ingezonden persbericht


Persbericht

Egmond aan Zee, 2 december 2009

Deelnemerslimiet 7e PWN Egmond Wandel Marathon nadert

De interesse voor de PWN Egmond Wandel Marathon, die op zaterdag 23 en zondag 24 januari 2010 wordt gehouden, is groot. Vooral de Noordroute die op zaterdag gelopen wordt, is populair. Er zijn nog enkele plekken over, dus wie deze route wil wandelen, doet er goed aan zich snel in te schrijven. Voor de Zuidroute op zondag zijn meer plaatsen beschikbaar.

Organisator Stichting Sportevenementen Le Champion verwacht dat de deelnemerslimiet van 13.000 wandelaars voor beide dagen binnenkort bereikt is. Vooral de Noordroute zit bijna vol. Dat parcours bestaat uit smalle paden die minder deelnemers kunnen verwerken dan de Zuidroute. In totaal kunnen er op zaterdag 5.500 wandelaars deelnemen. Bij veel wandelaars is de Noordroute minder bekend, en in dit geval dus aantrekkelijk om eens te proberen. Deze voert de wandelaars over een traject van 10 en 21 kilometer, vanaf Egmond aan Zee langs het Noordzeestrand in noordelijke richting. Wie voor de langere afstand kiest, verlaat bij de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer het strand. Nadat het Noordhollands Duinreservaat van PWN is binnengetreden, lopen de deelnemers langs beschutte kronkelweggetjes verder. De 10 km lopers verlaten ook in Schoorl het strand. Beide routes finishen in Egmond aan Zee. De Zuidroute voert de wandelaars over een deel van het traject van de PWN Egmond Halve Marathon, die twee weken eerder plaatsheeft. Het traject van de 10 km gaat ook langs het strand om vervolgens door de duinen terug te keren naar Egmond.

De organisatie roept wandelaars en nordic walkers op zich zo snel mogelijk aan te melden via www.pwnegmondwandelmarathon.nl. Als de deelnemerslimiet bereikt is, sluit de inschrijving. Na-inschrijven is niet mogelijk, ook niet op de dag zelf. Tijdens de PWN Egmond Wandel Marathon staan een 10 en 21 km op het programma, waarbij het deelnemers vrij staat om voor een of twee dagen te kiezen.

Noot aan de redactie (