Medisch Centrum Alkmaar

publicatiedatum: 12 januari 2010

lotgenotencontact long-, hart- en vaatpatiënten: psychosociale aspecten van ziek zijn

Ziek zijn kan behoorlijke gevolgen met zich brengen voor iemands sociale leven én dat van zijn partner. Hoe ga je daarmee om? Medisch Centrum Alkmaar (MCA) houdt samen met Patiëntenvereniging De Hart- en Vaatgroep - regio Alkmaar - een lotgenotencontact over de psychosociale aspecten van ziek zijn. De bijeenkomst is voor longpatiënten, (ex-)hart- en vaatpatiënten en hun naasten en is zaterdag 23 januari 2010 van 10.00 tot 12.00 uur in de Pieter van Foreestzaal van het MCA (huisnummer 015, ingang Metiusgracht).

handvatten
Gerda Houter en Marinka van Schaik werken als maatschappelijk werkers in het MCA. Tijdens deze bijeenkomst gaan zij in op de impact die een ziekte kan hebben op het sociale leven van zowel de patiënt als zijn partner. Ook geven zij handvatten om de situatie een plek te geven.

aanmelden
U kunt deze bijeenkomst gratis bijwonen. U dient zich dan wel van te voren aan te melden. Dit kunt u doen bij de balie van patiëntenvoorlichting in het MCA via telefoonnummer (072) 548 3500. De zaal gaat om 9.30 uur open.