Gemeente Tilburg

E M B A R G O TOT ZATERDAG 23 JANUARI 2010, ca. 10.30 uur

Koninklijke onderscheiding

De heer M.F.L. (Frans) Vriens is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau bij gelegenheid van het 45-jarig lidmaatschap van het Gilde Sint Antonius en Sint Sebastiaan te Udenhout vanwege zijn vele verdiensten voor het gildewezen.

naam M.F.L. (Frans) Vriens (55)
soort onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uitreiking door drs. J.J.C. van den Hout, als locoburgemeester van Tilburg plaats/ tijd Verzorgingshuis De Eikelaar, Slimstraat 40 te Udenhout, zaterdag 23 januari 2010 om ca. 10.30 uur

Bijzonderheden:
De heer Frans Vriens viert tijdens de jaarlijkse statiedag van het gilde Sint Antonius en Sint Sebastiaan te Udenhout zijn 45-jarig jubileum als gildebroeder. Gedurende deze jaren heeft de heer Vriens bij zowel het gilde in Udenhout als binnen het Brabantse gildewezen een bijzondere staat van dienst opgebouwd. Bij het gilde in Udenhout is hij 35 jaar bestuurslid (secretaris) en lid van vele commissies. Daarnaast is hij sinds 1980 voorzitter van de Bond Udenhout, sinds 1985 voorzitter van de Drie Bonden, sinds 1991 voorzitter van de Nederlandse Federatie van Wipvogelschutters, sinds 1998 bestuurslid van de Schietcommissie Kring Maasland, sinds 2004 voorzitter van de schietcommissie van de Noordbrabantse Federatie van Schuttersgilden en sinds 2007 medeoprichter van de Vereniging Brabantse Gildeschutters. De heer Vriens heeft voor de gilden een bijzondere expertise ontwikkeld op het gebied van wet- en regelgeving rondom het beheer en gebruik van vuurwapens voor de schietsport.
Vanwege zijn vele verdiensten voor het gilde Sint Antonius en Sint Sebastiaan te Udenhout en voor het Brabantse gildewezen is de heer Frans Vriens benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.