Ingezonden persbericht


Suburbs steelt de show in Dormibella!

De Scheveningse rockband Suburbs komt op zaterdag 23 januari Dormibella op stelten zetten. Deze band, die in Den Haag en omstreken populair is geworden, won in 1997 de Grote Prijs Van Nederland. De avond begint om 22:00 met een voorprogramma, waarna Suburbs een repertoire vol melodieuze- en punk rocksongs ten gehore brengt.

De band, die in 1995 is opgericht, heeft door heel Nederland opgetreden in het club- en festivalcircuit. Ook de diverse radio en TV optredens hebben gezorgd voor nationale bekendheid. Singles van verschillende albums, waaronder New Buildings (1997) en Land of the Lunatics (1999) hebben nationale bekendheid geregen en het nummer Rollercoaster, van dit laatste album, werd door de Haagse band Di-rect in 2004 tot een hit gemaakt.

Na een pauze in 2002 kwam de band keihard terug met een geheel nieuw repertoire. Een tour in Liverpool en samenwerking met verschillende producers zorgde voor het nieuwe Suburbs album What you gonna do about it?, dat in januari 2009 is uitgekomen.

Hierna is Suburbs als trio verder gegaan met zanger-bassist Arie Spaans, drummer Eriq Agterdenbosch en gitarist Wilco Spaansen. Na het laatste album is de band met een nieuw hoofdstuk begonnen en deze recente wisselingen zorgen voor een fris geluid, nieuwe inspiratie en nieuwe nummers.


Tijd om de Suburbs niet langer een ŽvoorstadÂŽ te laten zijn, zoals de vertaling luidt, maar de band in de schijnwerpers van de grote stad te zetten. Maak het mee op zaterdag 23 januari, in Dormibella! Meer informatie over de band is te vinden op www.suburbs.nl.

De toegang is gratis! Dormibella (Koningin Julianaweg 44, Leidschendam) is op zaterdag 23 januari geopend van 22:00 uur tot 02:00 uur, de deur sluit om 01:00 uur. Dormibella is ook goed te bereiken met het openbaar vervoer. Bij halte Damlaan stoppen de bussen 45 (Veolia) en 39 (Veolia) en daarna elk uur nachtbus 2.

Kijk voor meer informatie over Dormibella en het komende programma op www.dormibella.nl.


---



Ingezonden persbericht