Gemeente Nijmegen

18 januari 2010

Sleuteloverdracht Sportpark Nieuw Balveren

Voetbalvereniging O.S.C. ontvangt op zaterdag 23 januari officieel de sleutel van het nieuwe Sportpark Nieuw Balveren in Nijmegen-Noord uit handen van wethouder Paul Depla. De vereniging heeft het sportpark deze maand in gebruik genomen. In de zomer van 2010 wordt het sportpark feestelijk geopend met verschillende activiteiten voor alle leden én de wijk. Dit park vervangt de oude thuisbasis van O.S.C. in Oosterhout (gemeente Overbetuwe).

Sportpark Nieuw Balveren in de wijk Oosterhout bestaat uit twee kunstgrasvelden, een natuurgrasveld en een ruim opgezet clubgebouw met kleedruimtes. Het sportpark is toegankelijk vanaf de Stationsstraat. Deze straat wordt zo ingericht dat het sportpark veilig bereikbaar is voor jeugd uit de regio. Met ingang van het voetbalseizoen 2009-2010 zullen de eerste wedstrijden worden gespeeld op de nieuwe velden.

Het sportpark biedt naast voetbal nog meer sportieve voorzieningen voor de wijk. Zo kan de jeugd zich met hun skateboard uitleven op de halfpipe. En rondom het complex is een verlichte, geasfalteerde hardloopbaan aangelegd, voorzien van een tijdregistratiesysteem. Hardlopers kunnen met een speciale chip hun trainingsresultaten bijhouden.

Daarnaast kent het sportpark een primeur: buitenfitness. Onder professionele begeleiding, kunnen inwoners van Nijmegen-Noord binnenkort in de buitenlucht fitnessen op speciaal ontworpen apparaten. Buitenfitness is een initiatief van Standing Strong uit Grave. Rob Boogmans, fysiotherapeut en bedenker, gaat wijkbewoners uitnodigen om de apparaten dit voorjaar gratis uit te komen testen.