Ingezonden persbericht


Persbericht

Dinsdag 19 januari 2010

Omniversum zamelt geld in voor Giro 555

Den Haag. Op zaterdag 23 en zondag 24 januari organiseert Omniversum twee benefietvoorstellingen voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Om 10 uur 's ochtends zal op beide dagen de film Forces of Nature vertoond worden. De National Geographic film van regisseur George Casey, geproduceerd door Graphic Films, volgt drie wetenschappers die elk met gevaar voor eigen leven natuurrampen proberen te voorspellen. Dit met als doel nog meer mensenlevens te kunnen redden. De film was eerder te zien in 2005. Ook toen werd er een inzamelingsactie gehouden voor Giro 555, die ¤ 10.000 opbracht voor de Tsunami slachtoffers.

Omniversum, National Geographic Entertainment en Graphic Films zijn begaan met het lot van alle slachtoffers van het natuurgeweld op Haïti. Hoewel de film Forces of Nature niet nieuw is, blijkt de film wel actueel. Regisseur George Casey was tien jaar bezig met het maken van de film. In Forces Of Nature, ervaart het publiek het spektakel van tornado's, overstromingen, uitbarstende vulkanen, orkanen en de nasleep ervan, maar is er ook aandacht voor de wetenschap achter deze rampen. Voor wetenschappers en ingenieurs leveren natuurrampen ook waardevolle informatie over het ontstaan ervan. Aan de hand van hun bevindingen kunnen wetenschappers natuurrampen steeds beter voorspellen. Uiteindelijk stellen dit soort onderzoeken overheden in staat zich beter voor te bereiden en slachtoffers en schade in de toekomst te minimaliseren.

Omniversum hoopt dat getroffen landen in de toekomst over een geavanceerd waarschuwingssysteem kunnen beschikken, zodat veel mensenlevens gered kunnen worden.