TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 22-01-2010

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 23 januari
Radio 1 - 11.04 uur

TROS KAMERBREED MET JOËL VOORDEWIND EN WIM VAN DEN BURG

In TROS KAMERBREED van zaterdag 23 januari zijn te gast: Joël Voordewind, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie en Wim van den Burg, voorzitter van de grootste militaire vakbond AFMP.

Meer dan 100 kinderen uit Haïti landden donderdag op vlieghaven Eindhoven. Adoptieouders stonden klaar om de kinderen mee naar huis te nemen, weg van de aardbeving, weg van de armoede, maar ook weg uit hun vaderland. Minister Hirsch Ballin van Justitie heeft de adoptie-procedure met Haïti versneld. Is adoptie een oplossing in deze noodsituatie, of moet je in de chaos nog zorgvuldiger met de regels omgaan? Joël Voordewind is net terug uit Tanzania en hij pleit juist voor opvang in het land zelf. Ook reageert hij op het kritische WRR-rapport over Ontwikkelingssamenwerking waarin het onder meer gepleit wordt voor meer investeren in zelfredzaamheid.

Vanzelfsprekend gaat het ook over Uruzgan: het kabinet moet één dezer weken beslissen of we weggaan of blijven. Wim van den Burg, voorzitter van de militaire vakbond AFMP, wil weg, maar als we dan toch in Afghanistan moeten blijven, dan in Uruzgan, is zijn advies.

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman

Meer informatie op www.troskamerbreed.nl