Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: Zaterdag benefiet Haïti in het Paardcafé

Op zaterdag 23 januari houdt de Haagse muziekscene, op initiatief van 3VOOR12 Den Haag, een benefiet om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Vanaf 15.00 uur zijn er optredens van All Missing Pieces, Charly Lownoise, Cesar Zuiderwijk, Cooper, Suburbs, Want Want, So What, F, Atombox, Woot, Starcatcher, Femke Japing, Cup Of Trea, David Benjamin en Carl Appelbaum.

De afgelopen week zijn er door het hele land acties gehouden om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti, met gisteravond de nationale actie op radio en tv. Tijdens deze actie werd ruim 83 miljoen euro opgehaald. De Haagse muziekscene zal hier ook een steentje aan bijdragen. Gedurende het benefiet wordt op allerlei manieren geld ingezameld voor Giro 555. Zo doen de fotografen van 3VOOR12 Den Haag fotosessies en worden er verschillende items verkocht, beschikbaar gesteld door de Haagse bands en instellingen. Zo kun je onder andere kaarten voor Crossing Border en diverse concerten in het Paard van Troje kopen voor het goede doel. Voor de entree van het benefiet wordt aan de deur een vrijwillige bijdrage gevraagd. Bovendien doneert het Paardcafé tien procent van de omzet van die dag. Ook voor het avondeten is gezorgd. Lung Fung zorgt voor een heerlijk buffet waar (tegen een kleine vrijwillige vergoeding) gegeten kan worden.

Het programma ziet er als volgt uit:
15.00 uur Suburbs
15.30 uur Femke Japing
16.00 uur Want Want
16.30 uur Carl Appelbaum
17.00 uur Cooper
17.30 uur Cup Of Trea
18.00 uur F
18.30 uur David Benjamin
18.55 uur Atombox
19.50 uur Starcatcher
20.45 uur Charly Lownoise
21.40 uur Woot
22.35 uur So What
23.30 uur All Missing Pieces

Het benefiet 'Den Haag Helpt Haïti' wordt onder andere mogelijk gemaakt door het Haags Pop Centrum, 3VOOR12 Den Haag, Lung Fung, Colour Digital, het Paard van Troje, Crossing Border, Culturalis, Guitar Chop Shop, Vanilla Music Store, DOEN Evenementen, Langweiligkeit, Haags Pop Podium, Schollenpop en Westerpop


---