Nomineer Tekenen voor Kinderen


ZEIST, 20100123 -- "Stichting Tekenen voor Kinderen verdient een plekje in de top 5 van genomineerde goede doelen in de Goede doelen actie van de nieuwe Telefoongids & de Goudengids", aldus Lyanne Holterman, (vrijwillig) medewerker fondsenwerving van Tekenen voor Kinderen, die de stichting heeft genomineerd. De stichting tekent voor zieke kinderen in inmiddels 21 ziekenhuizen in Nederland en wil heel graag een tankpas of brandstof krijgen om in al die ziekenhuizen te blijven komen. "Het zou geweldig zijn als we dat op deze manier voor elkaar krijgen."

Het samengaan van de Telefoongids & Goudengids wordt gevierd met de verdeling van ¤500.000,= voor goede doelen. Per regio worden 5 goede doelen aangewezen die voor een gift in aanmerking komen. De jury let op het aantal nominaties, de motivaties en maatschappelijke relevantie. "Een goede motivatie is dus belangrijk," benadrukt Lyanne Holterman. "Tekenen voor Kinderen maakt zeker een kans als iedereen die ons doel een warm hart toe draagt de moeite neemt om te stemmen. Elk kind kan zomaar ziek worden en in een ziekenhuis belanden. Dan is het fijn dat er voor hen ook een tekenaar aan bed is om hen op te vrolijken."
De stichting is nu twee en een half jaar bezig met tekenen in ziekenhuizen en is uitgegroeid naar 21 ziekenhuizen waaronder enkele academische. "We hebben inmiddels heel wat patiëntjes blij kunnen maken met een tekenaar aan bed en dat willen we graag blijven doen. Liefst in nog meer ziekenhuizen."
Als Tekenen voor Kinderen in de prijzen valt dan moet een ondernemer in de regio Nieuwegein-Utrecht-Tiel worden gezocht om de brandstof of tankpas te leveren. Iedereen kan Tekenen voor Kinderen nomineren. Ga naar www.tekenenvoorkinderen.nl klik daar op het telefoonboeklogo en dan kom je bij de uitleg hoe het nomineren in z'n werk gaat. De sluitingsdatum is 12 februari 2010.





ingezonden persbericht