Ingezonden persbericht



Buren, 3 januari 2010

Een bijzondere uitvoering van de de liederencyclus Die Schöne Müllerin van Franz Schubert is op zaterdag 23 januari te beluisteren in de St Lambertuskerk in Buren. Uitvoerenden zijn de bariton Maarten Koningsberger en de gitaristen Esther Steenbergen en Olga Franssen. Het concert begint om 20.15 uur in de met kaarsen verlichte kerk.

Maarten Koningsberger (bariton), Esther Steenbergen en Olga Franssen (gitaar) brengen het verhaal van de jonge naieve leerling-molenaar die hopeloos verliefd wordt op de mooie dochter van zijn leermeester. Hij wordt geleid door de beek, zijn beste vriend en zijn uiteindelijke bestemming.

Deze versie met gitaren is een prachtige bewerking van Olga Franssen die wat betreft transparantie, warmte en kleurenrijkdom vele versies voor piano overtreft. De gitaristen spelen op gitaar en (accoustische) kwintbasgitaar waardoor ze een groot bereik hebben. Franz Schubert was de grootmeester van het lied. Hij heeft er meer dan 600 geschreven.

Kenmerkend voor de musici is hun grote verscheidenheid aan stijlen. Van opera tot hedendaags tot Latijns-Amerikaans. Zij treden op over de hele wereld. Koningsberger is een geweldige expressieve liedvertolker. De gitaristen maakten deel uit van het Amsterdams Gitaartrio. Een unieke kans om dit trio in Buren te kunnen beluisteren!

Losse kaarten a ¤ 15 zijn of te koop bij De Kaarsenmakerij in Buren of te reserveren per email info@muziekinburen.nl. Voor kinderen geldt het speciale tarief van ¤ 7,50. De kerk is open vanaf 19.45 uur; koffie en thee is dan ook verkrijgbaar. Nadere informatie is te vinden op de website www.muziekinburen.nl

De concerten worden georganiseerd door Muziek in Buren. Aanmelden voor de mailinglijst is mogelijk via info@muziekinburen.nl

----