Ingezonden persbericht


Cultuurnacht Breda opnieuw een daverend succes

De verwachtingen waren hooggespannen: zou de Cultuurnacht Breda na het succes van de eerste editie weer net zo leuk zijn als vorig jaar? De belofte dat het een spectaculaire nacht zou worden, werd echter meer dan waargemaakt. Ruim 6000 man bezocht het culturele evenement, waarbij 35 kunst en cultuurinstellingen van 19.00 tot 02.00 uur hun deuren open zetten voor een programma dat alléén tijdens de Cultuurnacht te zien was.

Het startsein werd gegeven door Burgemeester Van der Velden: het Bredase Operakoor zorgde voor een oorverdovende echo en een feestelijk begin van wat een nacht boordevol culturele avonturen zou worden. Theater, dans, muziek en tentoonstellingen: geen kans werd onbenut gelaten om het opgetogen publiek te tonen wat Breda in huis heeft als het kunst en cultuur aangaat. Ook de activiteiten buiten op straat zorgden ervoor dat tout Breda de Cultuurnacht ádemde.

Tijdens de opening in het Breda's Museum werden ook de Bredase Cultuurprijzen uitgereikt. Beeldhouwer Carolein Smit vertrok met de Gemeente Breda Oeuvreprijs naar huis. Dennis Elbers en Studio Smack wonnen respectievelijk de Rabobank Cultuurprijs en de BoArte Aanmoedigingsprijs. Zowel de winaars als de genomineerden toonden op verschillende plekken hun werk aan het publiek.

Doel van de Cultuurnacht Breda is om een breed publiek op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het verrassende aanbod van de Bredase instellingen. "De Cultuurnacht is zo leuk omdat het echt gemáákt wordt door de vele culturele instellingen zelf. Als bezoeker voel je het enthousiasme en de passie voor kunst en cultuur", zegt organisator An van Dixhoorn. "Ondanks de koude winternacht is de Cultuurnacht als een warme deken om je heen. Wie houdt er nu niet van die behaaglijke warmte?", aldus haar collega-organisator Isabelle Schol.

Cultuurwethouder Wilbert Willems: "In de Cultuurnacht heeft weer een nieuw en groter publiek kennis kunnen maken met de cultuurinstellingen in Breda. Net zoals vorig jaar is dat weer uitstekend gelukt. Ik hoop dat het echt een Bredase traditie gaat worden, waarmee we nog lang doorgaan. Ik ben ook blij met de steun vanuit het bedrijfsleven. Die is belangrijk voor het culturele leven in Breda."

De volgende Cultuurnacht Breda vindt plaats op 21 januari 2011.



Ingezonden persbericht