Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa


Het Ballooërveld, dwalen door geschieden

Op zondag 24 januari organiseert het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa een excursie op het Ballooërveld. Deelnemers maken kennis met de rijke bewonersgeschiedenis van deze omgeving. Op het Ballooërveld zijn nog veel zichtbare sporen te vinden. Een ervaren Drentsche Aa gids leert u deze sporen te herkennen. De excursie start om 14.00 uur bij de schaapskooi van Balloo en eindigt rond 16.00 uur. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Op het Ballooërveld bevinden zich diverse grafheuvels en raatakkertjes en een heuse galgenheuvel. Er liggen zichtbare middeleeuwse karrensporen en sporen uit de jongere geschiedenis zoals de tankgrachten uit de Tweede Wereldoorlog.

Behalve een geschiedenisboek is het Ballooërveld is ook nog eens een prachtig aaneengesloten heidegebied. De natuur is er haast ruig en nog vrij onaangetast. In de winter heeft een hei een heel eigen sfeer met overvliegende ganzen, wegvliegende watersnippen en wie weet een ree. De schaapskudde van zon 400 schapen geeft de hei extra kleur.

Kortom, naast de bijzondere verhalen over de vroegere menselijke bewoning, kunt u ook volop genieten van de vele planten en dieren. Trekt u vooral stevig en waterdicht schoeisel aan.

Honden zijn helaas niet welkom.

Datum: zondag 24 januari

Startplaats: Schaapskooi aan de Crabbeweg 2 te Balloo

Starttijd: 14:00 uur