Van der Laan en Aboutaleb steunen initiatief "Hart voor Samenleving"

22/01/2010 11:22

Novodor

Minister van der Laan en Burgemeester Aboutaleb steunen lancering Marokkaans-Nederlands initiatief: "Hart voor Samenleving"

Op 24 januari as. organiseert een uit de Marokkaanse gemeenschap ontstane initiatiefgroep de bijeenkomst "Hart voor samenleving". Marokkaans -Nederlandse organisaties en individuen uit ruim 26 gemeenten gaan tijdens deze bijeenkomst de dialoog aan over de positie van de Marokkaanse gemeenschap in Nederland. En nog belangrijker: er volgen concrete aanbevelingen en acties. Minister van der Laan en Burgemeester Aboutaleb steunen de bijeenkomst en zijn beiden aanwezig.

Positieve bijdrage

Het doel van de bijeenkomst is een helder beeld te creëren van verschillende ervaringen en inzichten uit diverse gemeenten. Wat gaat er mis én wat juist goed? Zijn er echt zoveel verschillen, gaat het om een kleine groep die het voor de rest verziekt?

Duidelijk is dat er een probleem heerst en dat individuen uit de samenleving zich steeds vaker buitengesloten, onveilig, onbegrepen en achtergesteld voelen. Dit geldt echter zowel voor Marokkaanse als de autochtone gemeenschap.

Door met elkaar in dialoog te gaan willen we succesvolle initiatieven die gericht zijn op het verbeteren van de onderlinge verhoudingen en de positie van de Marokkaanse gemeenschap in Nederland met elkaar verbinden. Dit met als doel ze elkaar te laten versterken en een krachtige beweging te realiseren richting bewustwording en verandering.

De bijeenkomst is daarmee een gezamenlijke start richting een positievere samenleving. Een samenleving waarin iedereen meetelt en meedoet, waarin problemen worden aangepakt en de positie van de Marokkaanse gemeenschap verbeterd wordt. Waarin we met elkaar 'hart voor de samenleving' creëren.

Initiatiefgroep

De bijeenkomst wordt, in samenwerking met betrokken ambassadeurs, georganiseerd door een initiatiefgroep onder leiding van Ahmed Jilali. De groep bestaat uit vrijwilligers van Marokkaanse afkomst en is ontstaan vanuit een gedeelde zorg over de negatieve beeldvorming van individuen en organisaties uit de Marokkaanse gemeenschap en heeft als doel de Marokkaanse Nederlanders te bereiken om de beweging op gang te brengen richting bewustwording en verandering. De initiatiefgroep voert periodieke gesprekken met Minister van der Laan, die het initiatief steunt.

Datum & tijd

Zondag 24 januari van 12.00 tot 16.30 uur

Locatie:

Holiday Inn, Melbournestraat 1

1175 RM Lijnden (bij Amsterdam Osdorp )