Amsterdam RAI
Zondag 24 januari tot en met dinsdag 26 januari 2010

FIETSVAK 2010: GROTER EN GROENER DAN OOIT

Amsterdam, 15 januari 2009 - De belangstelling voor FietsVAK 2010 is groter dan ooit. Met de ingebruikname van het Eventron is de ruimte op de beursvloer met dertig procent gegroeid en is het aantal exposanten bijna verdubbeld. Naast de uitreiking van de Fiets van het Jaar en de Fiets Innovatie Award is er deze editie extra aandacht voor kennisoverdracht en trends. FietsVAK 2010 wordt van 24 tot en met 26 januari 2010 gehouden in Autotron Rosmalen.

FietsVAK, de vakbeurs voor professionals uit de tweewielerbranche, heeft zich inmiddels bewezen als hét platform voor de Nederlandse en Belgische vakhandel. "De belangstelling voor deelname aan FietsVAK 20010 is boven verwachting", aldus beursmanager Stefan Vernooij van Amsterdam RAI. "Veel exposanten keren terug en nemen meer meters af, maar ook verwelkomen wij diverse nieuwe exposanten, zoals Dutch Perfect, Ebretti, MYZIGO, NuVinci en het trendy fietsenmerk Electra. Het aanbod zal dus nog breder en aantrekkelijker worden voor de bezoekers."

Kennisoverdracht op het Kennis- & Innovatieplein
Naast uitbereiding van beschikbare vierkante meters richt FietsVAK 2010 zich ook meer op het overdragen van kennis. Op het FietsVAK Kennis- & Innovatieplein gaan een aantal toonaangevende kennispartners, zoals Tweewieler Academy, IVDM, en RAI Vereniging in op de ontwikkelingen in de markt, duurzame mobiliteit en worden er verschillende technische workshops gegeven.

Aandacht voor trends
De tweewielerbranche is continu in beweging. De laatste trends, de nieuwste producten, het belang van de steeds populairder wordende E-bikes en E-scooters: al deze aspecten worden nadrukkelijk voor het voetlicht gebracht op FietsVAK 2010. Innovatie en inspiratie zijn de trefwoorden die vorm krijgen op de beursvloer en waar de vakhandel zich ook daadwerkelijk door aangesproken voelt. "Met een bezoek aan FietsVAK 2010 zijn professionals uit de branche in één keer op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ze krijgen er praktische adviezen voor een optimale bedrijfsvoering en natuurlijk is het een ideaal moment om met collega's uit de branche bij te praten", aldus Stefan Vernooij.

Fiets van het Jaar en Fiets Innovatie Award
Naast een aansprekend expositieprogramma, leveren ook de Fiets van het Jaar verkiezing en de uitreiking van de Fiets Innovatie Award een belangrijke bijdrage aan de platformfunctie van het evenement. Stefan Vernooij licht toe: "Het zijn niet alleen prestigieuze prijzen voor de genomineerden en winnaars zelf, maar ze genereren ook veel nationale media-aandacht en daar is de hele branche weer bij gebaat." De verkiezingen worden georganiseerd door RAI Vereniging in samenwerking met een zorgvuldig geselecteerde jury. Maandag 25 januari om 10.00 uur, tijdens de FietsVAK bijeenkomst, worden de awards uitgereikt.

FietsVAK 2010
FietsVAK 2009 vindt plaats van zondag 24 tot en met dinsdag 26 januari in het Autotron Rosmalen. De organisatie is in handen van Amsterdam RAI onder auspiciën van RAI Vereniging. Hoofdsponsor van FietsVAK 2010 is, evenals vorig jaar, Unigarant. De toegang is gratis voor vakbezoekers die zich vooraf geregistreerd hebben via www.fietsvak.nl

Meer informatie over FietsVAK 2010, de Fiets van het Jaar verkiezing en de Fiets Innovatie Award is te vinden op www.fietsvak.nl..



Amsterdam RAI