Amsterdam RAI

Persbericht Press Release

Zondag 24 januari tot en met dinsdag 26 januari 2010

SUCCESVOL SCHAKELEN OP MEER VIERKANTE METERS

Amsterdam, 14 oktober 2009 - De voorbereidingen voor FietsVAK 2010 zijn in volle gang. Na de succesvolle editie van 2009 gaat de jaarlijkse vakbeurs voor de tweewielerbranche uitbreiden met een extra hal (Eventron). FietsVAK 2010 wordt gehouden van zondag 24 tot en met dinsdag 26 januari in het Autotron Rosmalen.

Product Manager Stefan Vernooij: "Er is ook dit jaar weer grote belangstelling voor deelname, al 95 procent van het beschikbare beursoppervlak is gereserveerd door exposanten. Daarom is het toevoegen van een extra hal geen overbodige luxe." FietsVAK biedt een volledige afspiegeling van de markt. Fabrikanten, importeurs, agenten en grossiers zijn breed vertegenwoordigd.

Nieuw op de beursvloer
Naast de uitbreiding van de beschikbare vierkante meters richt FietsVAK 2010 zich ook meer op het overdragen van kennis. Op het FietsVAK Kennis- & Innovatieplein gaat een aantal prominenten uit het vak in op de ontwikkelingen in de markt, duurzame mobiliteit en worden er verschillende technische workshops gegeven. Ook is er de komende editie meer aandacht voor brommers en scooters. Uit onderzoek is gebleken dat E-scooters in marktaandeel winnen en FietsVAK speelt daar op in door een speciaal platform te bieden aan deze groep.

Inspiratie en Innovatie
Voor de 23e keer wordt tijdens de vakbeurs de Fiets van het Jaar bekend gemaakt. Tevens wordt een viertal Awards toegekend aan fietsproducten die zich bijzonder onderscheiden op het gebied van productvernieuwing (de Fiets Innovatie Award). Tot eind oktober kan voor deelname aan de Fiets van het Jaar en de Fiets Innovatie Award worden ingeschreven.

Organisatie
De organisatie van FietsVAK 2010 is in handen van Amsterdam RAI onder auspiciën van RAI Vereniging. Het evenement wordt gehouden van zondag 24 januari tot en met dinsdag 26 januari in het Autotron Rosmalen. Hoofdsponsor van FietsVAK 2010 is net als vorig jaar Unigarant. De toegang is gratis voor vakbezoekers die zich vooraf geregistreerd hebben via www.fietsvak.nl.

Meer informatie over FietsVAK 2010 én de Fiets van het Jaar verkiezing en de Fiets Innovatie Award is te vinden op de website www.fietsvak.nl.

Noot voor de redactie /

Amsterdam RAI