BNN

Links: Angelo heeft een permanente pokerface. Rechts: Valerio voelt hoe het is om, net als Koen, constant een piep in je oren te hebben. Fotocredits: BNN

Persbericht

Hilversum, 12 januari 2010

VISSCHUBBENHUID EN EEN PERMANENTE POKERFACE
JE ZAL HET MAAR HEBBEN MET VALERIO

Een visschubbenhuid, een permanente pokerface, een hoofd dat naar links staat of de onbedwingbare neiging om 'crackhoer' te zeggen: je zal er maar mee opgescheept zitten. Valerio Zeno ontmoet in het negende seizoen van Je Zal Het Maar Hebben wekelijks jonge mensen met een aandoening. Ondanks hun beperking halen zij het onderste uit de kan en lachen ze het leven tegemoet. Valerio gaat met ze op pad en ervaart zelf hoe het is om met een handicap te leven. Je Zal Het Maar Hebben is vanaf zondag 24 januari van 21.20 tot 21.50 uur te zien bij BNN op 3.

In de eerste aflevering van Je Zal Het Maar Hebben maakt Valerio kennis met Gerrit en Bregje. Gerrit is gedeeltelijk verlamd geraakt nadat er een tractor over hem heen is gereden. Zijn droom om marathonschaatser te worden heeft hij moeten laten varen, maar hij heeft zich nu gestort op rolstoelrugbyen. Bregje heeft een draainek, waardoor haar hoofd altijd naar links staat. Valerio voelt zelf hoe dat is door een dag met een brace om te lopen die zijn nek naar links duwt. In de tweede aflevering laat Jeroen aan Valerio zien hoe hij ondanks zijn spierziekte toch muziek kan maken. Ook ontmoet Valerio Linda, die vanwege haar Gilles de la Tourette voortdurend 'crackhoer' roept. Valerio maakt met haar een bijzonder ritje op de tandemfiets.

Voor presentator Valerio is dit inmiddels het tweede seizoen, maar hij is nog steeds onder de indruk van de enorme levenslust van de mensen die hij ontmoet. Valerio: 'In Je Zal Het Maar Hebben ondervind ik sommige aandoeningen aan den lijve. Zo heb ik een dag een koptelefoon opgehad waardoor continu een piep klonk. Dat is een paar minuten grappig, maar daarna is het bloedirritant. Ik heb echt bewondering voor de mensen die ondanks dit soort beperkingen vrolijk doorgaan, want ik denk dat ik zelf stil in een hoekje zou gaan zitten.'

Op jezalhetmaarhebben.bnn.nl houden de deelnemers een eigen weblog bij om een kijkje in hun leven te geven. Daarnaast zijn er direct na de uitzending bij BNN op 3 homevideo's en bonusmateriaal te vinden op de site.



BNN