Ingezonden persbericht


ontknoping afrika cup live op eurosport

Eurosport en Eurosport HD doen vanaf komende zondag (24 januari) rechtstreeks verslag van de beslissende fase van het toernooi om de Afrika Cup. Dat toernooi kent een vermakelijke poulefase; dat belooft wat, voor de strijd tussen de laatste acht!

Kwartfinales
Kan WK-ganger Ivoorkust na een wisselvallige poulefase haar favorietenstatus ook waarmaken in de knock-out fase van het toernooi? Of zorgt thuisland Angola voor een stunt? Op zaterdag 24 en zondag 25 januari (om 17.00 uur en om 20.30 uur) zijn de vier kwartfinales live op Eurosport te zien. En in high definition op Eurosport HD.

Halve finales en finale
Op donderdag 28 januari zijn (om 17.00 uur en om 20.30 uur) de twee halve finales rechtstreeks te zien. Twee dagen later, op zaterdag 30 januari (om 17.00 uur), vindt de strijd om de 3de en 4de plek plaats, waarna op zondag 31 januari (om 17.00 uur) de finale wordt gespeeld. Ook die wedstrijden zijn (uiteraard) live te zien.

Kanshebbers
Ivoorkust heeft zich, net als Algerije (dat zich ook voor het WK kwalificeerde) en Ghana, al voor de kwartfinales geplaatst. Ook Angola en (titelverdediger) Egypte zijn reeds 'door'. Op het moment van schrijven van dit bericht waren Kameroen (tegenstander van het Nederlands elftal op het WK in Zuid-Afrika), Gabon, Tunesië, Zambia, Mozambique, Benin en (WK-ganger) Nigeria nog in de race voor een plek bij de laatste acht.

African Cup of Nations Special
Ter verdieping van haar live-verslaggeving heeft Eurosport twee teams op locatie, die tot aan de dag van de finale dagelijks de special 'Celebrations' produceren. Hierin wordt teruggeblikt op de gespeelde wedstrijden, worden spelers en coaches (exclusief) geïnterviewd en wordt vooruitgekeken naar de wedstrijden die nog komen gaan.

Tot zover!