Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 22-01-2010

AVRO PRESENTEERT NIEUWE JEUGDSERIE: TIEN TORENS DIEP

Zesdelige reeks over vriendschap en de spannende wereld onder de grond

De AVRO brengt vanaf 24 januari 2010 de jeugdserie Tien torens diep op Z@pp. De reeks speelt zich af in Limburg en gaat over de vriendschap tussen Stef, Victor en Wietske, hun geheime club en de spannende wereld onder de grond, de mijnen. Tien torens diep is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jacques Vriens.

De rollen van Stef, Victor en Wietske worden gespeeld door Tom Hodgson (13), Soy Kroon (14) en Charlotte Hoffman (14). Soy speelde onder meer in de musicals Kruistocht in Spijkerbroek, Robin Hood en Sjakie en de Chocoladefabriek. Tom volgde vijf jaar de kunstklas en vertolkt de rol van jonge Arghus in de film 'Anubis en de wraak van Arghus'. Charlotte volgde de musicalschool en figureerde onder meer in Spangas.

De jonge acteurs hebben veel lol beleefd aan de opname aan de serie. Tom Hodgson over de serie Tien torens diep: ,,Ik vind het echt geweldig om mee te doen en ik hoop dat het een groot succes wordt!" Ook Charlotte Hoffman is erg tevreden: De opnames van Tien torens diep hebben binnen twee weken alles op z'n kop gezet en ik heb de hele vakantie omgegooid. Gelukkig heb ik daar nu wel iets heel leuks voor in de plaats gekregen." Soy Kroon: ,,Het is een hartstikke leuke serie. Ik hoop dat iedereen met veel plezier gaat kijken naar Tien torens diep.''

Verder spelen de volgende acteurs een rol in de serie Tien torens diep: Levi van Kempen (Joep Bronckers) Alexander van Bergen (vader van Stef Bronckers), Dennis Verhagen (Colla Hameleers), Maureen Havlena (moeder Stef Bronckers), Bas Keijzer (Dries Pelt), Jasper Beerthuis (agent Smeets), Guus Dam (opa Stef Bronckers), Stefanie van Leersum (Martha, zus van Stef), Laura van Kuik (Berbel, zus van Stef), Nellie Benner (Femke), Thei Dols (pater Ooms), Mitchell Immerzeel (zoon kruidenier) en Ruud Drupsteen (vader Wietske). Ook de schrijver van het gelijknamige boek vervult een rol in de serie. Jacques Vriens speelt Vaartstieger.

De site tientorensdiep.avro.nl biedt onder meer informatie over de serie, achtergronden en een achter de schermen-video. Voor de jongere doelgroep is er een prijsvraag te vinden waarmee een bezoek van een oud-mijnwerker in de klas kan worden gewonnen.

AVRO-jeugdserie Tien torens diep: vanaf zondag 24 januari, 18.10 uur, op Z@pp.


---