Expositie van schilderijen en beelden in Voere


24-01-2010, 20091230 -- Eurlings Interieurs uit Voerendaal organiseert in januari en februari een expositie van Wil van der Poel en Trees Duysens-Heijnen. Deze kunstenaressen hebben de showroom sfeervol aangekleed met schilderijen en beelden.

De in Amsterdam geboren Wil van der Poel heeft na haar basisopleiding aan de Famous Artists Schools in Amsterdam het vak geleerd bij Studio Lagré Modetekenen en Designontwerpen.
In Velp volgde zij bij Kunststudio Jenny Homan lessen om het aquareltekenen onder de knie te krijgen. Sandra Hommen van Kunstmest en Co leerde haar gevarieerder werken. Acrylverf was de basis en werd gecombineerd met zeer uiteenlopende materialen, wat vaak spannende schilderijen opleverde. Momenteel volgt zij in Heerlen bij Hee-Art een cursus bij Harry van der Aart die haar weer vanuit een andere creatieve invalshoek op nieuwe ideeën brengt. Zij heeft al eerder geëxposeerd bij onder andere de Zwarte Ruiter in Gulpen, het gemeentehuis van Simpelveld en de muziekschool in Hoensbroek.

In haar opleiding tot kleuterleidster waren de vakken tekenen en schilderen, en boetseren opgenomen.
Sindsdien kan Trees Duysens-Heijnen al deze zaken niet meer laten! Men kan zeggen een "autodidactische creativiste". Altijd op zoek naar eigen nieuwe vormen, in een afwisseling van onderwerpen en materialen, waarbij klei de boventoon voert. Soms gecombineerd met glas, soms raku gestookt of geglazuurd, dan weer in brons. Zo toont ze beelden naar de werkelijkheid, sterk gestileerd of abstract. Daarbij een uitgesproken gevoel voor waarneming, uitdrukking en intense kracht bij het uitbeelden van portret en masker.
In de loop van de jaren heeft ze les gehad van, en een positieve duw in de rug ervaren van Herman Bolenius, Wim Rijvers (Vrije Academie Venlo), Peter Schuyren en Cyriel Laudy.
Eerder exposeerde Trees ook al in Landgraaf, Beek, Weert, Amstenrade en Beegden
In de showroom met klassieke en moderne meubelen is te zien hoe kunst met een verrassende verscheidenheid in stijlen in het interieur toegepast kan worden.
Extra openstelling in verband met opening expositie:
Zondag 24 januari 13.00-17.00 uur
Beide dames zijn dan aanwezig om hun werk persoonlijk toe te lichten.

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag 10.00-18.00 uur
Zaterdag 10.00-17.00 uur
Het is ook mogelijk om buiten de normale openingstijden de showroom op afspraak te bezoeken.

Eurlings Interieurs BV
?Valkenburgerweg 43
6367 GT Voerendaal
??+31-(0)45-5751212
info@eurlingsinterieurs.nl
www.eurlingsinterieurs.nl
Desgewenst is er meer digitaal fotomateriaal beschikbaar, neemt u dan via bovenstaand e-mailadres contact met ons op.





Ingezonden persbericht