Boswachter verbiedt begraven debuut Olga Polskin


HAARLEM, 20100113 -- Nationaal Park Zuid-Kennemerland verbiedt het begraven van de verhalenbundel `Het meisje met de linkerhanden is niet meer'. Het eerste exemplaar van het debuut van Olga Polskin zou dit weekend begraven worden nabij het Spinnekopvlak in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Volgens boswachter Coen van Oosterom is het begraven van een verhalenbundel in strijd met het `beheer en beleid' van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Uitgever André Westra heeft begrip voor het standpunt van de boswachter.

In overleg met auteur Olga Polskin heeft de uitgever besloten het eerste exemplaar nu te begraven in zijn eigen achtertuin. De begrafenis van het eerste exemplaar van Olga Polskins verhalenbundel vindt plaats op zondag 24 januari 2010.

Het meisje met de linkerhanden is niet meer
Het meisje met de linkerhanden is niet meer bestaat uit 21 korte verhalen, door Olga Polskin geschreven in de periode 1998-2008. Enkele verhalen zijn eerder gepubliceerd in het Eerste Pekelder Tijdschrift, Zone 5300, De Brakke Hond en Lava.

Boekgegevens
Olga Polskin: Het meisje met de linkerhanden is niet meer. 44 pagina's. 9,50 euro. ISBN 9789081277013. Vormgeving: Wie maakt het, Amsterdam. Druk: Heijnis & Schipper, Zaandijk. Bestellen: via www.tankerboot.nl.

Uitgeverij Tanker Boot
Uitgeverij Tanker Boot verzorgt ongerijmde boeken waarin taal en tekst centraal staan. De uitgeverij is in 2008 opgericht door André Westra. Het debuut van Olga Polskin is de derde uitgave van Tanker Boot.

Eerder verschenen twee publicaties uit de reeks Reisdocumenten. Een reeks die bestaat uit door treinreizigers achtergelaten documenten, die gelukkig zijn meegenomen door de uitgever om, opnieuw vormgegeven en geheel verfrist, weer in de trein te worden gelegd.

Uitgeverij Tanker Boot