Politie Groningen

Zondag 24 januari 2010

Provincie Groningen, 24-01-2010

Bourtange: vrachtwagencombinatie dendert door vestingstad

Een verwarde vrachtwagenchauffeur uit Groningen (58) is zaterdagnacht met zijn combinatie Vesting Bourtange binnengereden. Hij zette zijn vrachtwagencombinatie na zijn rit stil op het Marktplein. Om in het vestingstadje te komen moest hij over drie oude bruggen rijden. De bruggen zijn niet berekend op een soortgelijke vrachtwagencombinatie. Hierdoor zijn de bruggen zwaar beschadigd en zijn bij de eerste twee bruggen de grote houten deuren uit de poorten gereden. Ook enkele andere monumentale panden raakten beschadigd. De chauffeur was vermoedelijk onder invloed van alcohol maar weigerde een blaastest. Hij is ingesloten.

Groningen: amokmaker dreigt met riem

De politie heeft zaterdagnacht op de Grote Markt een 18-jarige man aangehouden zonder vaste woonplaats. De 18-jarige had in een horecapand een meisje lastig gevallen en werd door het personeel naar buiten gedirigeerd. Hij was hier zo kwaad over dat hij zijn riem afdeed en de medewerkers met de riem dreigde te slaan. Agenten hebben hem aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de amokmaker illegaal in Nederland is. De vreemdelingenpolitie stelt een onderzoek in.

Groningen: cafébezoeker naar ziekenhuis na duwpartij

Een 19-jarige inwoner van Groningen is zaterdagnacht naar het ziekenhuis gegaan om zich te laten behandelen aan een hoofdwond. De Stadjer was in een café aan de Grote Markt in Groningen weggeduwd door een persoon. Hierdoor raakte hij iemand anders die hem vervolgens ook weer wegduwde. Vervolgens werd hij door twee jongemannen uit Groningen (16 en 18 jaar) geslagen. Vermoedelijk had een van de twee verdachten iets scherps in zijn handen, waardoor het slachtoffer een snee in zijn gezicht kreeg. De twee verdachten zijn aangehouden. Ze zijn ingesloten in het cellencomplex.

Tolbert: automobilist over de kop

Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Hoofdstraat in Tolbert, is zaterdagnacht een 29-jarige automobilist uit Zevenhuizen gewond geraakt. De man verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur en sloeg met de auto over de kop. Het voertuig kwam op de Briklaan tot stilstand. De bestuurder is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Daar is ook een bloedproef van de 29-jarige afgenomen. De verkeerspolitie doet onderzoek.

Hoogezand: scooterbestuurder probeert te ontkomen aan politie

Een 17-jarige scooterbestuurder uit Hoogezand heeft zaterdagnacht vergeefs geprobeerd om aan de politie te ontkomen. Agenten zagen de tiener zonder helm door Hoogezand rijden en wilden met de bestuurder in gesprek. Toen de Hoogezandster de politiemensen doorhad, ging hij er op zijn scooter vandoor. Op de Kalkwijk kon hij alsnog tot stoppen worden gedwongen. De jongen was niet in het bezit van een rijbewijs en kon ook geen ID-kaart laten zien. Bovendien was zijn scooter niet verzekerd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: autos bekrast

Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag zeker zeven autos bekrast in de omgeving van de Eemswaard in Groningen. Een eigenaar van een auto zag de vernieling en waarschuwde de politie. Een rondje in de omgeving wees uit dat er meer voertuigen waren beschadigd. De aangesproken eigenaren doen aangifte bij de politie. Gedupeerden die nog niet hebben gemerkt dat hun auto is bekrast, kunnen aangifte doen via www.politie.nl/aangifte.

Groningen: winkeldief in bezit van harddrugs

De politie heeft zaterdagmiddag in een warenhuis in de Herestraat in Groningen twee winkeldieven aangehouden. Een 22-jarige inwoner van Den Haag erkende dat hij een broek had gestolen. Toen hij werd gefouilleerd bleek hij ook zeven bolletjes harddrugs bij zich te hebben. Bovendien had hij een pinpas in zijn bezit waarvan de afkomst onduidelijk is. Mogelijk is deze gestolen. Een 24-jarige Rotterdammer, die bij de Hagenees was, verklaarde tijdens het verhoor dat hij kleding had gestolen in een warenhuis in Paddepoel. Het tweetal is voor verder onderzoek ingesloten.

Siddeburen: automobiliste tegen boom

Een verkeerde inhaalmanoeuvre is er de oorzaak van dat een 25-jarige automobiliste uit Siddeburen zaterdagmiddag tegen een boom is gereden. De vrouw haalde op de N387 nabij het Zandenpad een automobilist in, maar kwam daardoor met de rechter wielen in de berm. Haar auto raakte daardoor in een slip en stak overdwars door naar de andere weghelft. Daar kwam ze tegen de boom tot stilstand. Ambulancemedewerkers hebben de Siddebuurster ter plaatse onderzocht. Ze had geen noemenswaardig letsel. De auto raakte zwaar beschadigd. De politie heeft een registratie gemaakt.

Bellingwolde: jongeren gooien ruiten in

Een aantal jongeren heeft zaterdagavond enkele ruiten ingegooid van een pand aan de Reidersingel in Bellingwolde. De jongens werden betrapt door een getuige en deze belde vervolgens de politie. Die hield een 18-jarige inwoner van het dorp aan. Hij liet zich bedreigend uit in de richting van enkele getuigen. Ook de identiteit van de andere betrokken jongeren is bekend. Ze moeten zich op het politiebureau melden.

Groningen: alcoholcontrole

De politie heeft zaterdagavond en nacht een alcoholcontrole gehouden in het westelijke deel van de stad Groningen. In totaal moesten 438 bestuurders een blaastest doen. Drie bestuurders waren onder invloed van alcohol. Het hoogste alcoholpromillage werd gemeten bij een 36-jarige automobilist uit Groningen. De ademanalysetest wees bijna
1,4 promille aan. Daardoor moest hij direct zijn rijbewijs inleveren. Tegen de overtreders wordt proces-verbaal opgemaakt. Justitie bepaalt wat er met de alcomobilisten gaat gebeuren.