Ingezonden persbericht


GroenLinkse jongeren beginnen platform Wij Vertrouwen de ANWB-Ledenpeiling Niet

UTRECHT 24 JANUARI - DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks, is vandaag het platform 'Wij Vertrouwen de ANWB-Ledenpeiling Niet' begonnen. Via www.wijvertrouwendeanwbledenpeilingniet.nl worden mensen opgeroepen om zich te verzetten tegen dit verkapte referendum. Het platform is een reactie op de uitspraken van Minister Eurlings die impliceerde dat deze peiling bepalend is voor het wel of niet doorgaan van de kilometerheffing.

DWARS vindt deze gang van zaken krankzinnig en heeft geen vertrouwen in de ANWB-ledenpeiling. DWARS-voorzitter Diederik ten Cate: "Ik heb er geen vertrouwen in dat deze peiling een goed beeld geeft van de mening van alle burgers van Nederland. Het is onzin om in een democratie het beleid te laten bepalen door de leden van één lobbyclub. Als je de burger wil laten bepalen, organiseer dan een zorgvuldig referendum, niet een schamele ledenpeiling."

Naast deze principiële bezwaren denkt DWARS dat het ook niet verstandig is om op basis van een internetpeiling een maatregel wel of niet in te voeren. Ten Cate: " Hoeveel internetpeilingen zijn er al niet gekaapt door sites zoals GeenStijl? De belangen bij deze discussie zijn enorm en het ontbreekt aan een onafhankelijke toezichthouder die kan beoordelen of de uitslag eerlijk tot stand gekomen is."

Noot voor de redactie,