Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.50 uur

Utrecht, 24-01-2010

Oproep getuigen: Beroving

AMERSFOORT Op vrijdag 22 januari is omstreeks 21.45 uur op de Fazantenstraat een 19-jarige vrouw uit Amersfoort het slachtoffer geworden van twee agressieve berovers. De vrouw liep net de tunnel van de Hoefseweg uit toen zij een klap voelde op haar achterhoofd met een hard voorwerp. Ze kwam ten val en voelde dat haar tas werd gestolen door een van de berovers. Ze zag hen vervolgens wegvluchten. Overstuur schakelde ze hulp in van familie en vervolgens werd de politie gebeld. In de omgeving is met meerdere eenheden van de politie gezocht, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen.

Signalementen

Dader 1: jongen, tussen de 1.70 1.75 cm, jas met capuchon in donkere kleur.

Dader 2: jongen, tussen de 1.70 1.75 cm, donker gekleed

Vlak voor de beroving heeft zij het agressieve duo zien staan op de Plotterweg en korte tijd later weer net voor de tunnel van de Hoefseweg (zijde Computerweg).

De politie zoekt getuigen van de beroving of mensen die de jongens voor de overval hebben zien staan. Zij kunnen contact opnemen met de politie Amersfoort via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Oproep getuigen: Diefstal uit fietstas

AMERSFOORT - Een 68-jarige vrouw uit Amersfoort is op 22 januari rond 10.15 uur op de Sinte Brandaenstraat het slachtoffer geworden van diefstal van haar tas. De vrouw fietste hier toen een getuige zag dat een onbekende fietsende jongen haar van achteren nadere en een tas uit haar fietstas griste. De vrouw had in eerste instantie niet door dat zij werd bestolen en kwam er achter toen zij verderop afstapte. Daarop werd de politie ingeschakeld. Helaas bleek al geld van haar rekening te zijn gepind.

Signalement

Jongen, getint uiterlijk, zwart haar dat is opgeschoren, droeg een zwart glimmende jas en reed op een zilverkleurige fiets.

Getuigen of personen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie in Amersfoort via 0900-8844.

Oproep getuigen: Poging beroving

AMERSFOORT Op zaterdag 23 januari omstreeks 23.00 uur wist een 33-jarige Amersfoorter op de Van Randwijcklaan een man die hem trachtte te beroven af te weren. De man stond bij een pinapparaat op de hoek van de Cabralstraat met de van Randwijcklaan toen hij rennende voetstappen vanaf de Cabralstraat hoorde komen. Hij zag een man die hem bedreigde met vermoedelijk een wapen. De man bedacht zich niet, duwde de dader aan de kant en rende weg. Daarop vluchtte de berover te voet weg weer richting de Cabralstraat. Het slachtoffer belde daarop de politie, die de dader niet meer in de omgeving heeft aangetroffen.

Signalement

Man, rond de 20 jaar, ongeveer 1.90 cm lang, tenger postuur, slungelachtig type, negroïde uiterlijk, sprak accentloos Nederlands, droeg een grijs/zwarte sjaal om zijn hoofd en had een donkere jas en broek aan.

Meerdere omstanders waren getuige van de poging beroving en verklaringen zijn opgenomen. Eventuele overige getuigen of personen met nadere informatie kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Mishandeling

AMERSFOORT Na een melding heeft de politie op 23 januari rond 05.00 uur in de Zwanenhalssteeg een vechtende man aangehouden. Hier zagen de agenten de twee melders een 20-jarige Amsterdammer en een 21-jarige Amersfoorter in gevecht met een agressieve man waarvan de identiteit nog niet is vastgesteld. De man werd door de agenten aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek.

Winkeldiefstal

AMERSFOORT Op vrijdag 22 januari zagen surveillerende agenten bij het winkelcentrum Emiclaerhof een voor hen ambtshalve bekende 47-jarige Amersfoorter fietsen. Toen zij hem aanspraken zagen de agenten dat hij een geprepareerde tas bij zich had met allerlei goederen van tenminste vier winkels in het winkelcentrum die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren.

De verdachte trachtte er vandoor te gaan. Daarop werd hij geboeid overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek en verhoor.