Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 12.50 uur

Utrecht, 24-01-2010

Twee mannen aangehouden voor bedreiging

UTRECHT- Zaterdagmiddag 23 januari heeft de politie twee mannen aangehouden voor het bedreigen van twee vrouwen.

Omstreeks 14.35 uur kreeg de politie een melding dat in een winkel aan de Doornburglaan twee vrouwen door twee mannen bedreigd waren. Het bleek om een langer lopend conflict te gaan. De mannen waren ondertussen al verdwenen, maar hun identiteit was bekend. Hierop zijn agenten naar de woning van de verdachten gereden en hielden de twee mannen uit Utrecht, leeftijd 31 en 33 jaar, aan. Ze zijn in verzekering gesteld.

Aangehouden voor rijden zonder rijbewijs

UTRECHT- Vrijdagavond 22 januari heeft de politie een man aangehouden voor het bezit van harddrugs.

Omstreeks 20.55 uur zagen agenten een automobilist met hoge snelheid over de Oudenoord rijden. Ze zetten de achtervolging in. De 38-jarige bestuurder werd aan de Westerdijk staande gehouden en gecontroleerd. De auto bleek niet verzekerd en de man had geen geldig rijbewijs. De agenten hielden hem aan en namen hem mee naar het politiebureau.

Drie jongens aangehouden voor mishandelen van vrouw

UTRECHT- Drie jongens zijn zaterdagavond 23 januari aangehouden nadat ze een vrouw hadden mishandeld.

Omstreeks 19.40 uur kreeg de politie een melding dat een 24-jarige vrouw aan de Kleine Singel door drie jongens was geslagen en geschopt. Ook zouden ze een fiets op haar hebben gegooid. De agenten reden een rondje in de omgeving en zagen drie jongens lopen die aan de signalementen voldeden. Twee jongens, beiden 13 jaar uit Utrecht, werden meteen aangehouden. Een 16-jarige jongen uit Utrecht is later naar het bureau gekomen. Ze zijn allemaal aangehouden. Een van de 13-jarige jongens en de 16-jarige jongen zijn in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Twee auto-inbrekers op heterdaad aangehouden

UTRECHT- In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie twee auto-inbrekers op heterdaad aangehouden.

Omstreeks 01.50 uur stonden agenten ter ondersteuning van collegas aan de Dorbeendreef in verband met een mishandeling. Plots hoorden ze een harde knal en zagen twee mannen wegrennen in de richting van een parkeerterrein aan de Montalbaendreef. Ze zetten de achtervolging in en hielden de twee jongens, beiden 15 jaar uit Utrecht, aan. Ze werden meegenomen naar het politiebureau waar ze bekenden ingebroken te hebben in een auto. De ouders van de minderjarige jongens werden in kennis gesteld.

Gewapende overval op woning

UTRECHT- Vrijdagavond 22 januari zijn bewoners van een woning aan de Zandooghof slachtoffer geworden van een gewapende overval.

Omstreeks 21.05 uur kreeg de politie een melding van een overval op een woning. De daders waren ondertussen al gevlucht. Het bleek te gaan om drie mannen die de bewoners met een wapen hadden bedreigd en diverse goederen uit de woning hadden meegenomen, waaronder pinpassen. De overvallers namen ook de auto-sleutels mee en vluchtten in de auto van de bewoners. Agenten hebben een buurtonderzoek gehouden, maar de daders nog niet aangetroffen.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op met de politie van district Utrecht stad op 0900-8844. U kunt ook bellen met meld misdaad anoniem op 0800-7000.

Omver gereden

Een 25-jarige man uit Utrecht is zaterdagavond 23 januari omver gereden door een automobiliste.

Omstreeks 20.40 uur kreeg de politie een melding van een ruzie aan de Twijnstraat. Een 25-jarige man was hier aangereden door een automobiliste toen hij uit de Zeven Steegjes kwam. Vervolgens was hij naar eigen zeggen enkele meters meegesleurd. De auto stopte en de mannelijke bijrijder stapte uit. Deze man, 23 jaar uit Utrecht, reageerde agressief richting twee getuigen en het slachtoffer. Deze laatste kreeg een duw in zijn gezicht. Ter plaatse gekomen agenten hielden de bijrijder aan en namen hem mee naar het politiebureau.

Gewonde man beledigt agenten

UTRECHT- De politie heeft zaterdagmorgen 23 januari een man aangehouden voor belediging.

Omstreeks 03.20 uur kreeg de politie een melding dat er drie lastige klanten waren bij een horecagelegenheid aan de Hamburgerstraat. Ter plaatse troffen de agenten op de grond een man aan met een bebloed gezicht. Hij zou geslagen zijn. Agenten lieten een ambulance komen. Ambulancepersoneel bond de wond van de man af. Plots begon de man de agenten verbaal te beledigen en wilde hij vervolgens zijn identiteitskaart niet laten zien. Hierop hielden agenten de man aan. In de politieauto op weg naar het politie bureau bleef de man lastig en agressief.