Politie Gelderland-Zuid

Rijden onder invloed

Nijmegen, Zaltbommel, 24-01-2010 o In Nijmegen en Zaltbommel werden zaterdagavond en nacht vier mannen aangehouden wegens het rijden onder invloed. Als gevolg hiervan, raakten twee mannen hun rijbewijs kwijt.

Surveillerende agenten controleerden net na middernacht op de Wijchenseweg een 26-jarige automobilist uit Cuijk op alcoholgebruik. Hij blies op straat een A-indicatie, waarop hij werd aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Op het bureau blies de man 360 ug/l, waar wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. De man kreeg hiervoor een proces-verbaal. Hij is later die nacht met een rijverbod van 3 uur weer heengezonden.

Op de Heyendaalseweg viel rond 01.00 uur een 18-jarige automobilist op door zijn rijgedrag. Agenten besloten hem te controleren op het gebruik van alcohol. De blaastest op straat gaf aan dat de man teveel gedronken had, waarna de agenten de 18-jarige man uit Gennep meenamen naar het politiebureau. Daar blies hij 845 ug/l. De 18-jarige automobilist was een beginnend bestuurder wat inhoudt dat het maximum ligt op 88 ug/l. Het rijbewijs van de jongeman werd ingenomen.

Omstreeks 23.00 uur hielden agenten in de Drakensteinstraat een 54-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aan. Via de meldkamer hoorden de agenten dat de man, gezien zijn rijstijl, mogelijk onder invloed was van alcohol. Ter plaatse bleek de man erg dronken en verzette zich tegen zijn aanhouding. De man blies 890 ug/l. Hierop werd zijn rijbewijs ingenomen. Later is hij met een proces-verbaal en een rijverbod van 11 uur vrijgelaten.

Zaltbommel
In Zaltbommel hielden agenten nabij 22.00 uur op de Koninging Wilhelminaweg een 26-jarige man uit Velddriel aan op verdenking van het rijden onder invloed. Bij de blaastest op het politiebureau blies de man 530 ug/l. Hierop kreeg hij een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur, waarna hij het bureau weer mocht verlaten. (15)

Laatst gewijzigd 24-01-2010 12:49 | © Regio Gelderland-Zuid |