Politie Drenthe

Zondag

Provincie Drenthe, 24-01-2010

Branden

EMMER COMPASCUUM Zaterdagavond brandde aan het Hoofdkanaal WZ in Emmer Compascuum het leegstaande pand van voormalig café Abeln af. De brand werd rond 19.00 uur ontdekt. De brandweer van Emmen bestreed met groot materieel en hulp van omliggende korpsen de brand waarbij met name ook werd ingezet op het nathouden van naastgelegen panden. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

EEXTERVEEN Zaterdagavond rond 21.20 uur brak er brand uit in een woonboerderij aan de Dorpsstraat in Eexterveen. De beide gezinnen die deze boerderij bewonen konden op tijd hun huizen verlaten. Niemand raakte gewond. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De brand verwoestte een groot deel van de boerderij.

STEENBERGEN Zondagmorgen brak er door nog onbekende oorzaak brand uit op de bovenverdieping van een woonboerderij aan de Hoofdweg in Steenbergen (gemeente Noordenveld). In de woning was niemand aanwezig.

Rijbewijzen ingevorderd

Tijdens snelheidscontroles op de N391 in de gemeente Emmen en de N379 (80 km wegen) in de gemeente Borger-Odoorn vorderde de politie zaterdag de rijbewijzen in van drie automobilisten. Op de N 379 reed een 42 jarige man uit Zuidlaren met een snelheid van 140 km per/uur. Op de N391 passeerde een 18 jarige automobilist uit Emmer Compascuum de laser met 157 km per uur, en een 52 jarige man uit Emmen met 130 km per/uur.

Alcohol in het verkeer

EXLOO Op de Hoofdstraat in Exloo hield de politie zaterdagavond een 45 jarige automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken (915 ugl). Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 11 uur.

MEPPEL Een 29 jarige vrouw uit Meppel reed in de nacht van zaterdag op zondag met haar auto rechtdoor over een rotonde in de N375 bij Meppel. Daarbij ramde ze ook nog een lantaarnpaal. Hoewel de auto van de vrouw zwaar beschadigd was wilde ze toch verder rijden. Een voorbijgangster belette dit door de autosleutels te pakken. De gewaarschuwde politie hield de vrouw aan. Ze had gedronken (900 ugl). Haar rijbewijs is ingevorderd. Met een rijverbod van 11 uur is ze weer in vrijheid gesteld.

WESTERVELD Zaterdagavond en nacht heeft de politie in Havelte, Vledder en Frederiksoord uitgebreid (rijdend) gecontroleerd op het rijden onder invloed. 56 automobilisten moesten een blaastest afleggen. Eén automobilist had teveel gedronken. Deze 40 jarige inwoner van Vledder reed met een alcoholgehalte van 340 ugl over de Pastorieweg in Vledder. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en de politie maakt proces-verbaal op.

BEILEN Op de A28 ter hoogte van Beilen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 27 jarige automobilist uit Dwingeloo aan. De man bestuurde onder invloed van alcohol (610 ugl) een bestelbus. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zes uur.

Agenten beledigd

ASSEN Een 19 jarige inwoner van Assen is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden door de politie. De jongeman had behoorlijk gedronken en was betrokken bij een schermutseling op de Brinkstraat. De agenten die bemiddelden tussen de heethoofden maar deden dit kennelijk niet goed naar de zin van deze jongeman waarop hij een vrouwelijke agent uitschold voor kankerwijf. Daarmee overschreed hij een duidelijke grens en werd aangehouden. De agente deed aangifte. Een 18 jarige vriend en plaatsgenoot van de man probeerde de aanhouding nog te voorkomen maar belandde daardoor ook op het politiebureau. Hij werd aangehouden voor het belemmeren van het werk van de politie. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010004904)

ASSEN Een 23 jarige jongeman uit Assen beledigde in de nacht van zaterdag op zondag twee agenten door ze op de Gedempte Singel in Assen luidkeels uit te schelden voor vieze homos. Hij werd direct aangehouden. Omdat hij behoorlijk gedronken had mocht hij de rest van de nacht uitslapen in een cel. De agenten deden aangifte en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010004875)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.