Politie Haaglanden

Persberichten 24 januari

Haaglanden, 24-01-2010

Man beroofd van geld en auto
Den Haag Drie mannen beroofden een 54-jarige Hagenaar zaterdag 23 januari van zijn auto en zijn geld. De man parkeerde omstreeks 09.00 uur zijn auto op de Delftselaan. Nadat hij uitstapte en het portier sloot, werd hij van achteren stevig beetgepakt bij zijn handen. Hij zag dat hij door drie mannen werd belaagd. Eén van hen doorzocht zijn zakken terwijl één van de anderen hem in het gezicht sloeg. De mannen namen het geld en de autosleutels van het slachtoffer weg en gingen er met zijn auto vandoor. De man hield aan de beroving een bloedneus en een kapotte lip over. De mannen waren van vermoedelijk Noord-Afrikaanse afkomst en ongeveer 35 jaar oud en 1m70 lang. De auto van het slachtoffer is een blauwe Suzuki Alto voorzien van het kenteken ZF-TP-97.
Heeft u zaterdag iets gezien van deze beroving? Heeft u na zaterdagochtend 09.00 uur de blauwe Suzuki nog gezien of weet u waar deze nu staat? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau De Heemstraat via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Meisje gewond door brandende kart
Den Haag - Een 17-jarige Haagse liep zaterdagavond tweedegraads brandwonden op toen de kart waarin zij reed door nog onbekende oorzaak in brand vloog. Omstreeks 20.30 uur was het meisje aan het karten op een indoor kartbaan aan de Jaap Edenweg. Plotseling vloog de kart waarin zij reed in brand. Een aanwezige medewerker schoot direct te hulp en hielp het meisje uit de kart, waarna de kart volledig uitbrandde. De medewerker raakte door zijn actie gewond aan zijn onderarm. Het meisje is vanwege naar tweedegraads brandwonden behandeld in een ziekenhuis. De politie onderzoekt de exacte toedracht.

Delftenaar aangehouden voor brandstichting
Den Haag - Agenten kregen vrijdag 22 januari omstreeks 22.30 uur de melding dat er op de Oeverwallaan geprobeerd was brand te stichten bij een sportclub. Ter plaatse hielden zij een 30-jarige Hagenaar aan op verdenking van betrokkenheid. Tijdens zijn aanhouding verzette de man zich hevig tegen de agenten en bedreigde en beledigde hen daarbij. Ook op het politiebureau bleef de man recalcitrant en bonkte met zijn hoofd tegen de muur van de cel. Hierdoor liep hij een bloedneus op waarna hij probeerde de agenten bloed in het gezicht te spugen. De man zit op dit moment nog vast en zal waarschijnlijk maandag 25 januari worden voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Gewond door val in parkeergarage

Den Haag Een 28-jarige man uit Den Haag raakte 23 januari omstreeks 04.10 uur gewond toen hij in een parkeergarage aan het Plein vanuit het trappenhuis 12 meter naar beneden viel. Diverse omstanders, die behoorlijk in paniek waren, belden de politie. Het slachtoffer, dat slecht aanspreekbaar was en letsel aan zijn rug had werd door ambulancepersoneel overgebracht naar een ziekenhuis. Vrienden van het slachtoffer verklaarden dat de man even van de eerste reling wilde glijden en toen zijn evenwicht verloor waardoor hij viel. Het slachtoffer kon nog niet worden gehoord.

Frontale botsing

Den Haag Een 12-jarig meisje uit Den Haag raakte 22 januari omstreeks 18.10 uur gewond toen zij op de Laan van Leidschenveen met haar fiets frontaal op een bromfiets botste. Het meisje kwam uit de richting van de Donau en botste ter hoogte van de Jaap Hoekdreef frontaal op een 17-jarige bromfietser uit Leiden. Het meisje raakte aan haar gezicht gewond en werd overgebracht naar een ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht.

Jongen aangehouden met gestolen vlaggemast
Voorburg - Een 17-jarige Hagenaar fietste vrijdag 22 januari omstreeks met een groep vrienden over het Oosteinde. De Hagenaar had in zijn hand een vlaggenstok, die hij horizontaal hield. Een agent in vrije tijd die de groep tegemoet kwam, werd door de vlaggestok geraakt en raakte gewond aan zijn voorhoofd. Hij maakte zich direct bekend als zijnde politieagent en liet de groep stoppen. De jongen met de vlaggenstok hield hij aan. Ter plaatse gekomen agenten namen de jongen mee naar het politiebureau. Daar werd zijn familie in kennis gesteld van zijn aanhouding. De agent deed aangifte van mishandeling. De jongen kreeg proces-verbaal.

Hoezo buizen in mijn auto?

Leidschendam Voorburg Een getuige belde 24 januari omstreeks 00.30 uur de politie dat er op de Monseigneur van Steelaan ter hoogte van de tramhalte stalen buizen van een hek in een auto geladen werden. Agenten troffen op de Prinses Beatrixlaan een ontmanteld hekwerk aan, meerdere stalen buizen lagen daar nog op de grond. Bij het Beatrixpark zagen de agenten een auto (stationwagen) staan met daarin een man. Door de achterruit van de auto zagen de agenten in de laadruimte de stationwagen meerdere stalen buizen liggen. De 28-jarige man uit Den Haag gaf aan dat hij op iemand stond te wachten, hij kon geen verklaring geven waarom de buizen achter in zijn auto lagen. De agenten hielden de Hagenaar aan op verdenking van diefstal. De man zit nog vast voor verhoor.

Snelheidsduivel raakt rijbewijs kwijt

Rijswijk- Een 42-jarige automobilist uit Den Haag reed 23 januari omstreeks 15.40 uur wel heel hard over de A4. Politieagenten konden de man, die in een Porsche meer dan 180 km /u reed, bijna niet bijhouden. Uiteindelijk lukte het de agenten de snelheidsduivel te laten stoppen op de Laan van Wateringseveld. De Hagenaar moest zijn rijbewijs direct inleveren. Met een proces verbaal op zak en zonder rijbewijs kon de Hagenaar zijn weg vervolgen.

Keurig nette autoinbreker
Rijswijk - Agenten kregen vrijdag 22 januari de melding dat men op de Buziaulaan achter een autoinbreker aan zat. Een 51-jarige man uit Schipluiden kwam omstreeks 16.50 uur terug bij zijn auto in een parkeergarage aan het Boogaardplein. Hij zag de later aangehouden verdachte voorover gebogen in zijn kofferbak staan rommelen. Direct zette hij de achtervolging in, waarna de man door de agenten werd aangehouden. De verdachte, een 36-jarige Pool die opvallend netjes gekleed was, kreeg op het politiebureau een proces-verbaal.

Koperdieven aangehouden
Delft - Surveillerende agenten controleerden zaterdag 23 januari omstreeks 03.30 uur de inzittenden van een auto die op de Rotterdamseweg geparkeerd stond. Tijdens de controle zagen de agenten onder een deken op de achterbank een rol koperkabel liggen. In het voertuig troffen zij tevens een zaag, een kniptang en twee schroevendraaiers aan. De mannen, 19 jaar uit Schiedam en Vlaardingen, verklaarden aanvankelijk dat zij geklust hadden bij een broer van één van hen. Later veranderde dit en meldden zij dat ze de kabel, van circa 30 meter lang, gevonden hadden op een bouwterrein. De agenten hielden het tweetal aan op verdenking van diefstal. Op het politiebureau bekenden de twee dat zij de kabel hadden gestolen in Schiedam. Tegen de twee mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontrole

Westland - Bij een alcoholcontrole in de nacht van zaterdag 23 januari op zondag 24 januari controleerden politieagenten tussen 22.00 uur en 06.00 uur op de Noordlandseweg in s-Gravenzande 235 automobilisten. Drie van hen hadden zoveel gedronken ( 760 ugl, 665 ugl en 470 ugl beginnend bestuurder) dat zij hun rijbewijs direct moesten inleveren.De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Aanrijding met gewonde

Westland/Naaldwijk Bij een aanrijding op de Kruisbroekweg op 23 januari om 13.30 uur raakte een 24-jarige vrouw uit Naaldwijk gewond. De vrouw die met haar snorfiets de Kruisbroekweg over stak, zag een 65-jarige automobilist uit Maassluis over het hoofd. De Naaldwijkse botste tegen het achterportier van de auto aan en viel. De ambulance bracht het slachtoffer met enkel letsel en een afgebroken tand naar een ziekenhuis.

Jongens (14 en 15) slachtoffer beroving

Westland/Poeldijk-Twee Poeldijkse jongens van 14 en 15 jaar oud werden 24 januari omstreeks 00.20 uur het slachtoffer van een brute beroving. De twee liepen op de Anjerstraat toen twee mannen en een meisje hen aanspraken. De twee werden geschopt en geslagen en moesten onder bedreiging hun zakken leegmaken. Kennelijk vonden de drie het niet voldoende en pakten de twee hardhandig aan. Uiteindelijk mochten de slachtoffers doorlopen zonder om te kijken. Omdat de twee jongens een duidelijk signalement gaven, konden agenten even later twee mannen en een vrouw aanhouden. De beide mannen, 23 en 26 jaar uit Naaldwijk en Honselersdijk en de 17 jarige vrouw uit Naaldwijk zitten nog vast voor verhoor.

'Zo hard rijdt mijn auto niet'
Zoetermeer - Een 28-jarige Zoetermeerder moest vrijdag 22 januari zijn rijbewijs inleveren nadat hij op de Australiëweg 58 km/uur te hard reed. Agenten zagen de man omstreeks 20.30 uur vanaf de van Aalstlaan de Australiëweg op rijden. Omdat de man er een nogal sportieve rijstijl op nahield, besloten zij hem te volgen. Daarbij liep zijn snelheid op tot 128 km/uur, terwijl 70 km/uur is toegestaan. Zij hielden de man aan en vorderden zijn rijbewijs in. Ook kreeg hij een proces-verbaal. Naar eigen zeggen had hij met zijn auto nooit zo hard kunnen rijden.

Mannen aangehouden na mishandeling
Zoetermeer - Agenten kregen zaterdag 23 januari de melding dat er in een eetgelegenheid bij Centrum West iemand mishandeld zou zijn. Ter plaatse troffen zij een 17-jarige Zoetermeerder met een hoofdwond aan. Een 30-jarige Hagenaar werd aangewezen als verdachte. Nadat het slachtoffer door de GGD behandeld werd en de verdachte in de politiewagen was gezet, wilde het slachtoffer met zijn broer verhaal gaan halen bij de verdachte. Er volgde een vechtpartij waarbij de twee broers ook de agenten belaagden. Uiteindelijk werden ook beide broers aangehouden. Op het bureau kregen alle drie de mannen een proces-verbaal.