Politie Utrecht

Persberichten district Lekstroom, 14.30 uur

Utrecht, 24-01-2010

Verwarde vrouw aangehouden

NIEUWEGEIN- Vrijdagavond 22 januari heeft de politie een verwarde vrouw aangehouden.

Omstreeks 23.35 uur kreeg de politie meerdere meldingen van een vrouw die in haar badjas op de rijbaan en trambaan aan de Zuidstedeweg zou lopen. Agenten troffen inderdaad een verwarde 56-jarige vrouw uit Nieuwegein aan. De vrouw kreeg een proces-verbaal voor hinderlijk gedrag. De vrouw is overgedragen aan de crisisdienst.

Vermist vijfjarig jongetje terecht

NIEUWEGEIN- Vrijdagmiddag 22 januari werd een weggelopen vijfjarig jongetje teruggevonden.

Omstreeks 17.45 uur kreeg de politie een melding dat een vijfjarig jongetje uit Nieuwegein was weggelopen uit een woning aan de Arresleedrift. Burgernet werd ingeschakeld, evenals cameratoezicht en stadstoezicht. Een uur later werd het jongetje gevonden en met zijn moeder herenigd.

Man rijdt met 157 km/uur over de A2

NIEUWEGEIN- De politie heeft vrijdagavond een snelheidsduivel aangehouden

Omstreeks 23.25 uur werden agenten ingehaald door een auto die met grote vaart over de A2 reed. De automobilist kwam uit de richting van Vianen en reed in de richting van Utrecht. De 28-jarige man uit Utrecht had een snelheid van maar liefst 157 km/uur. Ze hielden de man staande en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Jongen aangehouden voor vernieling tramhokje

NIEUWEGEIN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 24 januari een jongen aangehouden voor het vernielen van een tramhokje.

Omstreeks 00.30 uur kreeg de politie een melding van een vernieling van een tramhokje aan de Wiersdijk. Agenten kwamen ter plaatse en zagen een groepje jongens lopen, van wie een aan het signalement voldeed. De 18-jarige jongen uit Houten werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Man aangehouden na verlaten plaats ongeval

NIEUWEGEIN- Vrijdagavond 22 januari heeft de politie een man aangehouden omdat hij was weggereden nadat hij een voetganger aangereden had.

Omstreeks 21.55 uur kreeg de politie een melding dat een 33-jarige voetganger uit Utrecht was aangereden door een automobilist aan de Hildo Kropstraat. De man hield er een pijnlijke heup aan over. De automobilist was doorgereden. Agenten konden de 38-jarige automobilist uit IJsselstein aan de Bateauweg staande houden. Hij wilde niet meewerken en is geboeid naar het politiebureau overgebracht. De man bleek te veel gedronken te hebben en had een ponypack met drugs bij zich. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt getuigen van diefstal

IJSSELSTEIN- De politie is op zoek naar getuigen van een diefstal op vrijdagavond.

Omstreeks 19.05 uur kreeg de politie een melding van een diefstal van een tas van een 18-jarige vrouw. In een winkel aan de Biezen werd de handtas uit haar winkelwagen gestolen.

Het signalement van de dader luidt als volgt:

Man, ongeveer 1,80 m lang, bruin kort haar, hij droeg een zwart lederen driekwart jas met daaronder een blauwe polo met rode kraag en een logo recht en links op de borst. De man droeg een bril.

Heeft u iets gezien? Neem dan contact op met de politie van district Lekstroom op 0900-8844. U kunt ook contact opnemen van Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.