Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 15.00 uur

Utrecht, 24-01-2010

Verdachte voor skimming aangehouden

MAARTENSDIJK Op zaterdag 23 januari heeft de politie een grote zoekactie in en rondom Maartensdijk gehouden naar verdachten van skimming. Rond 09.45 uur kwam de melding binnen dat er drie mannen in een auto zich verdacht ophielden bij het Maertensplein waarbij een van de mannen een bivakmuts over zijn hoofd zou doen. Ter plekke zetten de agenten de surveillancewagen voor de auto van de verdachten. Deze gingen er bij het zien van de politie te voet vandoor.

Door alerte meldingen van diverse bewoners en de inzet van tientallen eenheden van politie, waaronder de politiehelikopter en politiehonden kon een 32-jarige verdachte uit Vianen rond 10.30 uur op de Tuinlaan worden aangehouden. Hij was gewond aan zijn handen, vermoedelijk heeft hij dit opgelopen tijdens zijn vlucht door omliggende weilanden. De verdachte heeft waarschijnlijk ook een fiets gestolen vanaf de Dorpsweg om weg te komen. Deze werd op de Tuinlaan teruggevonden. De twee andere verdachten werden niet meer gevonden.

De verdachten verloren een tas waarin skimapparatuur werd aangetroffen. Waarschijnlijk was de opzet van het trio om een pinapparaat aan het Maertensplein te voorzien van skimapparatuur om op die wijze pinpasgegevens en codes te onderscheppen van argeloze pinners. De auto van de verdachten is voor nader onderzoek in beslag genomen. De politie zet het onderzoek voort.

Aanhoudingen voor vernielingen

GROENEKAN Op aanwijzing van een alerte getuige heeft de politie op 23 januari rond 23.30 uur zes mannen uit Maastricht en Groningen in de leeftijd van 18 t/m 20 jaar aangehouding op verdenking van het plegen van diverse vernielingen aan onder andere een hekwerk aan de Groenekanseweg en een geparkeerde personenauto op de Lindelaan. De zes verdachten werden in de omgeving aangehouden en ingesloten in het bureau voor nader verhoor en onderzoek.

Aanhouding voor mishandeling

BILTHOVEN De politie heeft op 24 januari rond 03.40 uur op de 1e Brandenburgerweg een 18-jarige man uit De Bilt aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 18-jarige man uit Bilthoven. Ter plekke werden beiden aangetroffen.

Het slachtoffer was gewond aan zijn gezicht en verklaarde door de verdachte ook met een mes te zijn bedreigd. Deze werd korte tijd later in de omgeving aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte werd geboeid overgebracht naar het bureau en zit vast voor nader onderzoek naar de toedracht van het conflict.

Aanrijding met letsel

ZEIST Op vrijdag 22 januari is rond 19.15 uur een 49-jarige man uit Zeist aangereden op een voetgangersoversteekplaats aan de Lageweg. Een 44-jarige automobiliste uit Bunnik kon niet meer op tijd stoppen en reed de voetganger aan. Hij is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling aan zijn wond.