Politie Zeeland


---


O-133-2010 Inbraak in woning
Zaterdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Burghseweg in Burgh Haamstede.
De dader(s) is/zijn vermoedelijk door een raam dat openstond, de woning binnengekomen. De woning is doorzocht en er is een onbekend geldbedrag weggenomen. Rond 18.00 uur werd de inbraak ontdekt door de bewoners van het pand.
Ook in 's-Heer Hendrikskinderen werd ingebroken in een woning.
In een woning aan de Velluweweg werd een deur opengebroken. De woning werd doorzocht en er werden o.a. sieraden meegenomen. De politie onderzoekt beide zaken.
W-134-2010 Inbraak in Vlissingse woning
De Zeeuwse politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Willem Klooslaan in Vlissingen.
Door het openbreken van een deur is/zijn de dader(s) de woning binnengedrongen. De woning werd doorzocht en een onbekend geldbedrag werd buitegemaakt door de dieven.
R-135-2010 Vijf rijbewijzen ingenomen door politie
In de nacht van zaterdag op zondag was het weer raak met (minder of meer) dronken bestuurders van personenauto's.
Agenten van de Zeeuwse politie namen 's avonds en 's nachts vijf rijbewijzen in van personen die te dronken waren om in hun auto te rijden.
Oost-Souburg: Op de A58 reed om 22.20 uur een 43-jarige Vlissinger erg slingerend over de weg. Zijn rijgedrag viel op bij surveillerende agenten. Zij besloten de man te controleren en gaven hem een stopteken. De man bleek ruim zes (!) keer teveel gedronken de hebben. De grens dat een bestuurder nog mag rijden ligt bij 220 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht, deze man blies 1275 microgram!
Colijnsplaat: Op de Deltaweg hielden agenten rond 23.30 uur zaterdagavond een alcoholcontrole. Een 24-jarige inwoner van de gemeente Noord-Beveland werd hierbij gecontroleerd. Hij was beginnend bestuurder en mag dus nog minder drinken dan een 'gewone' automobilist. Deze meneer had echter vier keer teveel gedronken en daarom is zijn rijbewijs ingenomen.
Cadzand: Rond 23.50 uur zagen agenten van de Zeeuwse politie over de Kanaalweg een auto slingeren, hij remde terwijl dat niet nodig is en parkeren kostte nogal wat moeite. Uit de blaastest bleek waarom. De 52-jarige bestuurster uit Deinze (B) had ruim drie keer teveel gedronken. Haar rijbewijs is ingenomen.
Vlissingen: Om ongeveer 00.15 uur belde een mevrouw naar de politie. Zij had een aanrijdinkje gehad met een, naar eigen zeggen, dronken Pool. De politie is naar de Prins Hendrikweg in Vlissingen gereden, want daar had e.e.a. plaatsgevonden. Bij de aanrijding was niet veel schade ontstaan. De 31-jarige Poolse veroorzaker van de aanrijding was inderdaad behoorlijk dronken. Hij was ook niet meer in staat om een verhoor af te leggen. Een blaastest lukte nog wel. Hieruit bleek dat hij bijna zes keer teveel had ingenomen dan toegestaan is. Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd waar hij zijn roes kon uitslapen. Vanmorgen vroeg is de man verhoord. Hij kon zich niet heel veel meer herinneren, maar nog wel dat hij even in zijn auto gereden had. Zijn rijbewijs is ingenomen.
Tholen: Op de Ten Ankerweg zagen agenten van de Zeeuwse politie dat een auto stoeprandjes raakte en slingerde tijdens het rijden. In eerste instantie reageerde de bestuurder niet op het stopteken van de agenten. Toen zij de zwaailampen aanzetten om de man op hun verschijning attent te maken, viel het hem wel op. Hij stopte en heeft een blaastest afgelegd. Hieruit bleek dat hij ongeveer 7 keer teveel had gedronken. De man was beginnend bestuurder, 23 jaar oud en afkomstig uit Tholen.

---- --