Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 24-01-2010

Tilburger raakt rijbewijs kwijt na materieel verkeersongeval

TILBURG: De politie heeft zaterdagavond rond 22.15 uur het rijbewijs van een 38-jarige Tilburgse automobilist afgenomen. De man reed op de Ringbaan Oost achter op een andere auto, met materiële schade als gevolg. De tegenpartij wilde een schadeformulier invullen, maar dat wilde de Tilburger niet. Ook rook hij naar alcohol. Gealarmeerde agenten lieten de verdachte blazen, met 590 ug/l als resultaat. Bij waarden vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval.

Een 51-jarige Tilburgse automobilist werd rond 23.30 uur aangehouden. Hij reed kort daarvoor dronken tegen enkele auto's op de Le Sage ten Broekstraat, maar reed gewoon verder. Agenten konden op basis van het kenteken naar zijn woning aan de Buitenstraat. Daar werd ook nog eens een hennepkwekerij met ruim 400 planten aangetroffen. Het rijbewijs van de Tilburger is ingenomen; hij blies 685 ug/l. Hij mag zich later verantwoorden door het doorrijden na een ongeval, dronken rijden en de hennepkwekerij.

Dronken Tilburgse houdt GMK onnodig bezig

TILBURG: Een 18-jarige Tilburgse vrouw heeft zondagmorgen centralisten van de Gemeenschappelijke Meld Kamer (GMK) onnodig lastig gevallen. De vrouw belde rond 05.30 uur in korte tijd vijf keer met 112, omdat ze naar eigen zeggen een alcoholvergiftiging had en hulp nodig had. Agenten troffen haar op de Leenherenstraat. De vrouw was behoorlijk onder invloed, maar medische hulp was niet nodig. De agenten hebben haar duidelijk gemaakt dat 112 echt voor spoedgevallen was en dat ze zelf maar hulp bij familie of vrienden moest zoeken als ze vond dat ze dat nodig had. Daar was de vrouw het niet mee eens en begon te tieren en te schelden. Daarbij zwaaide ze met haar arm en raakte een agente in het gezicht. Ze werd vervolgens aangehouden wegens mishandeling en meegenomen naar het bureau.

Horecadienst stuk rustiger dan die van vrijdag: vijf aanhoudingen

TILBURG: De horecadienst zaterdagavond en -nacht was een stuk rustiger dan die een dag eerder. Vanwege het slechte weer was er in eerste instantie ook niet al te veel publiek op de been, later kwamen er meer stappers naar de Tilburgse binnenstad. Er werden vijf aanhoudingen verricht; drie vanwege openlijk geweld, een stapper bedreigde een portier en een andere man beledigde agenten. Er werden ook vier bekeuringen uitgeschreven vanwege wildplassen en met glas op straat staan.

Politie heeft bestuurder ongeval Waterhoefstraat gesproken

MOERGESTEL: De politie heeft zondag contact gehad met de bestuurder van de auto die vrijdagavond betrokken was bij een ongeval bij het bruggetje op de Waterhoefstraat. De man uit Moergestel hield er enkele schrammen en kneuzingen aan over. Er volgt op korte termijn een gesprek met hem over waarom hij weggegaan is op de plek van het ongeval en hij zich niet eerder heeft gemeld.

De hulpdiensten rukten, zoals eerder bericht, vrijdagavond rond 22.00 uur uit na een melding van een getuige dat er op de Waterhoefstraat een ongeval met letsel zou zijn gebeurd. Ter plekke werd weliswaar een auto tegen het bruggetje aangetroffen, maar geen bestuurder. De politie en brandweer hebben zowel vrijdagavond als zaterdag nog in de directe omgeving en het aangrenzende water gezocht, maar dat had geen resultaat. De auto werd getakeld en voor onderzoek in beslaggenomen.

Dode man Westerpark niet door misdrijf omgekomen

TILBURG: De politie heeft zondagmorgen een onderzoek ingesteld, nadat een voorbijganger rond 08.30 uur in het Westerpark een dode man had aangetroffen. Uit het onderzoek is gebleken dat er geen sprake is van een misdrijf. Het slachtoffer, een 61-jarige Tilburger, bleek aan onderkoeling te zijn overleden. De officier van Justitie heeft het stoffelijk overschot vrijgegeven aan de nabestaanden. De politie sluit daarmee het onderzoek.

Tilburger (23) verdacht van mishandeling vriendin

TILBURG: Een 23-jarige Tilburger is zondagmorgen rond 06.45 uur aangehouden wegens mishandeling van zijn vriendin. Hij zou haar kort daarvoor met een mes in haar gezicht hebben gesneden in zijn
ouderlijke woning in de wijk Stokhasselt. Agenten arresteerden de man op het Verdiplein. Daarbij kwam hij in botsing met een politieauto. Hij werd ter controle naar het Tweestedenziekenhuis gebracht, maar hij bleek geen noemenswaardig letsel te hebben. De man is voor verder onderzoek op het bureau in verzekering gesteld.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 24-01-2010 15:23 | © Regio Midden en West Brabant |